Fotball

Klepp med imponerende borteseier

Med en knallsterk 4-2-seier over Kolbotn tok Klepp et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt.

  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): — Vi visste på forhånd at vi hadde gode muligheter borte mot Kolbotn. Vi har hatt et godt tak på dem tidligere og derfor var det en veldig god følelse å vinne denne kampen, sier Klepp-kaptein, Gry Tofte Ims til Aftenbladet.

Selv om Kolbotn tok ledelsen etter kun fem minutter lot Klepp seg ikke knekke. Tommy André Veldes mannskap slo tilbake kun seks minutter senere da Ims satte inn utligningen. Scoringer av Line Smørsgård og Therese Åsland sørget for at Klepp, noe overraskende, kunne gå til pause med en 3-1-ledelse. Etter pause holdt bortelaget tett bakover og ti minutter før slutt punkterte Smørsgård kampen med sin andre scoring for dagen.

- I dag var vi mye mer effektive enn vi har vært tidligere. Vi setter målsjansene og det er den store forskjellen, sier Ims.

Luke

Med gårsdagens seier økte Klepp avstanden ned til kvalifiseringsplasserte Amazon med seks poeng, men riktignok med én kamp mer spilt. Jumboplasserte Sandviken imponerte også da de slo Trondheims/Ørn på bortebane og de ligger nå på samme poengsum som Amazon. Selv om Klepp nå har en luke på seks poeng ned til de to nederste lagene på tabellen, mener Ims laget ikke kan slippe ned skuldrene.

— Nei, vi er ikke sikre, men vi har hjemmekamper mot både Amazon og Sandviken. Vinner vi de to kampene, så tror jeg vi er sikre. Amazon har vi hjemme i siste serierunde, men forhåpentlig er det avgjort før den tid, sier Ims.

Ble vraket

25. september spiller Norge VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Belgia på Ullevaal og mandag offentliggjorde Even Pellerud troppen til kampen. Gry Tofte Ims var ikke blant de utvalgte.

- Det er ikke bra og jeg hadde håpet på å være med i troppen, sier Ims.

Av spillerne i landslagstroppen, som ikke er i utenlandske klubber, er det kun tre spillere som ikke kommer fra en klubb som hører til på Østlandet.

— Er det vanskeligere å vise seg fram for landslagsledelsen når man ikke spiller i en klubb fra Østlandet?

— Ledelsen bor der borte og derfor er det naturlig at de ser flere kamper med lagene derfra, men jeg kan ikke si at det er grunnen til at jeg ikke er med, sier Ims.

Hun har ikke tenkt tanken på å flytte til Østlandet for å få oppfylt landslagsambisjonene.

— Jeg har det for så vidt veldig bra der jeg er og ønsker å vise at det går an å komme på landslaget uten å spille for en klubb på Østlandet, sier Ims.

  1. Les også

    Sandviken-treneren i ekstase etter seier

  2. Les også

    Arna-Bjørnar med målshow

Les mer om

  1. Kolbotn IL
  2. Klepp IL
  3. Toppserien