Fotball

TIL-heltens liv har blitt forvandlet i Tromsø

Thomas Lehne Olsen (25) vil ikke tenke på egen statistikk før TILs skjebnekamp mot Odd.

FORMSTERK: Thomas Lehne Olsen intervjues av media etter onsdagens TIL-trening. Moelv-gutten har vært svært sentral utover i årets TIL-sesong med åtte seriemål fra 16. mai.
  • Lars Eidissen

Lehne Olsen kom til TIL fra Strømsgodset foran 2016-seosngen med en statistikk på 15 kamper og ett mål i eliteserien.

Før TILs siste kamp for sesongen mot Odd, står 25-åringen som TILs toppscorer med åtte seriemål. Han er også eneste spiller som har vært på banen i alle 29 seriekampene.

— Jeg har fått etablert meg i eliteserien. Det har vært målet i hele år, sier Thomas Lehne Olsen til iTromsø om egen innsats i år.

— Den erfaringen drar jeg med meg i mange år fremover. Forhåpentligvis kan jeg etablere meg på et enda høyere nivå og score enda flere mål, fortsetter TILs toppscorer.

- Hva har det betydd for deg personlig etter lite spilletid i Strømsgodset?

— Det er gledelig for meg. Jeg var mye skadet i Strømsgodset. Det er gledelig at jeg får en sesong uten skader, svarer Lehne Olsen.

Les også

«I Tromsø bryr vi oss om TIL – i Bodø gir de blaffen i Glimt»

Tilbake på skolebenken

Det er ikke bare på banen at Moelv-gutten har opplevd en stor forvandling i Tromsø. Parallelt med en etterlengtet nøkkelrolle i eliteserien, har han gått tilbake til skolebenken.

— Jeg trives veldig godt i Tromsø. Nå har jeg så vidt kommet i gang med studier, hvor jeg tar opp videregående skole. Og det er veldig hyggelige folk i klubben, sier han.

Hjemme har familien skiftet farger. Sist helg stod TIL-spillerens mamma og pappa sammen med Isberget da Lehne Olsen berget et livsviktig poeng for TIL med to mål mot Sarpsborg.

Det var veldig populært i Isberget.

— De pleier å komme på kampene på Østlandet. De har vært oppe her også. Det er moro at de stiller opp og blir med. De har kjøpt TIL-skjerf og drakt, forteller Thomas Lehne Olsen.

Les også

Fem ting vi lærte av Sarpsborg 08-Tromsø: Nå må TIL stole på Rosenborgs Glimt-venner

Kan bryte forbannelse

Med åtte seriemål er han innen rekkevidde til å kunne matche sitt eget draktnummer (10) og nå et tosifret antall seriemål for TIL.

Det vil i såfall gjøre han til første TIL-spiller som greier det på eliteserienivå siden Zdenek Ondrasek i 2012 med 14 mål.

— Det hadde vært morsomt det. Det er ikke akkurat det jeg tenker på nå. Vi må bare prøve å klare oss og få tre poeng mot Odd, sier spissen.

TIL-trener Bård Flovik kommenterer dette om sin toppscorer:

— Åtte mål er sterkt av en spiss å bli omskolert til kant. Vi så potensialet tidlig og fulgte han tett i fjor. Han har først og fremst fått mye tillit her og vært lite skadet.

Les også

"Gamsten" langt på vei åpner for flere TIL-år

Trives i ny rolle

Utover i årets sesong har Lehne Olsen blitt fast inventar som skjev venstrekant.

— Jeg trives der jeg. Kan gå ned og legge inn, og gå inn å skyte. Som en andrespiss, sier han.

Skal man tolke TIL-trener Bård Flovik kan det bli rollen også mot Odd og i lang tid fremover.

— Han har utviklet seg flott. Han har hatt en fin sesong så langt og nå handler det om stå den helt ut, sier Bård Flovik.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL