Fotball

Molde var i trøbbel mot LSK, men 21-åringens drømmetreff fikk Solskjær til å slippe jubelen løs

Molde var i trøbbel, men tre minutter på overtid fikk Stian Gregersen drømmetreff og senket Lillestrøm 2–1 i Eliteserien.

MOLDE-LILLESTRØM 2–1

Ole Gunnar Solskjær slapp jubelen løs da han så skuddet fra 21-åringen fyke i nettmaskene bak LSK-keeper Daniel Fernandes. Det var ikke akkurat en fortjent hjemmeseier, men det var det ingen som elsker MFK som brydde seg om onsdag kveld.

– Jeg sto på rett plass til rett tid. Fantastisk. Jeg håper det fortsetter som dette, sa Gregersen til Eurosport.

Det var stopperens første mål for Molde. Gregersen har fått jobben med å erstatte Vegard Forren, som forlot klubben etter forrige sesong. Solskjær skrøt uhemmet av unggutten etter seieren.

– Han kommer til å bli en fantastisk stopper eller en defensiv midtbanespiller om du vil. Det er en fantastisk innstilling på gutten. I dag var han litt forkjølet, men ville spille, sa Solskjær.

Lillestrøm hadde styrt det meste av annen omgang og vispet fram flere sjanser, men nådde til slutt ikke opp. Matchvinnerscoringen kom i kjølvannet av en corner fra Petter Strand.

Molde vant 2-1 på overtid hjemme mot Lillestrøm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Les også

Ingen får mer enn 6 på Molde-børsen

Tidligere i kampen hadde Sander Svendsen sendt Molde i føringen etter en halvtime. Via stolpen hamret 19-åringen ballen i nettmaskene. Unggutten fikk et godt treff etter å ha blitt spilt i bakrom av Óttar Magnús Karlsson.

Gjestene dominerte

Molde hadde grei kontroll på kampen i første omgang, men det skulle snu seg i annen omgang. I det 47. minutt utlignet Ifeanyi Matthew da han dunket til på en ball fra Chigozie Udoji.

LSK kjørte overraskende store deler av oppgjøret etter sidebytte, og gjestene kom til flere farlige situasjoner. Michal Skoda var nærmest da han holdt på å styre Lillestrøm opp i 2–1 etter 74 minutter.

Den tsjekkiske angriperen, som akkurat hadde kommet innpå, sto ved bakerste stolpe da Tomas Malec la inn fra høyre. Det var bare millimeter om å gjøre.

I første omgang ble det et brødrebytte for Molde på venstrebacken. En skade gjorde at Ole Martin Rindarøy måtte erstattes av storebror Knut Olav etter 26 minutter.

God start

Molde står med full pott etter to kamper. Sist helg ble det en knepen 1-0-seier i lokaloppgjøret borte mot nyopprykkede Kristiansund 1–0.

For LSK er fasiten tre poeng etter årets to første seriekamper. Søndag snudde laget fra Romerike til seier helt på tampen hjemme mot Sandefjord.

Lørdag skal Molde ut i toppkamp borte mot erkerival Rosenborg på Lerkendal. LSK tar imot Haugesund på Åråsen dagen etter.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Lillestrøm SK
  3. Molde FK