Fotball

Den mektige presidenten vil ha verdensherredømme – med Ada Hegerberg på livstidskontrakt

Lyon-sjefen har store planer i VM og i USA.

Ada Hegerberg er kanskje den aller største stjernen på Jean-Michel Aulas’ suksessrike Lyon. Derfor vil han også gjerne beholde henne.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

CARDIFF: – De engelske klubbene har veldig mye penger, men de har ikke titlene.

Jean-Michel Aulas smiler lurt mens han stryker over gullmedaljen han har hengende rundt halsen.

68-åringen har akkurat sett klubben han tok over i 1987 vinne sin fjerde Champions League-tittel på kvinnesiden. Presidenten i Olympique Lyonnais har vært forut for sin tid når det gjelder å investere penger i kvinnelaget.

– Jeg håper vi vinner neste år, for da er vi de eneste som har vunnet fem finaler i Champions League.

Les også

«Hegerberg fikk vist hvorfor hun er blant klodens beste»

Konfettien regner over glade Champions League-vinnere.

Fra jente til kvinne

Aulas er kjent for å være ambisiøs. En av de største bidragsyterne for suksessen de siste tre sesongen er en 21 år gammel spiss fra Sunndal.

Ada Stolsmo Hegerberg har scoret 115 mål på de 100 kampene hun har spilt siden Aulas signerte henne fra Turbine Potsdam.

– Jeg liker henne veldig godt, for hun er veldig sympatisk og en veldig viktig spiller, forteller Aulas til de norske journalistene som har tatt turen til Cardiff for å følge landets fremste fotballspiller.

Les også

Sykdomsplaget Hegerberg brente gigantsjanse, men Lyon vant finalen på dramatisk vis

Kontrakten hennes strekker seg over to sesonger til, men presidenten er tydelig på at han gjerne vil forlenge.

– Jeg tror Ada må bli i Lyon hele livet. Hun er vår spiller. Vi har kjente henne siden hun var en jente, nå er hun en kvinne. Jeg håper å ha Ada her hele karrièren hennes. Vi må gi henne en ny kontrakt, en for hele livet, smiler han.

Les også

Slik var Hegerbergs dramatiske døgn før den store finalen: – Jeg var veldig opprørt

Mamma Gerd Stolsmo gratulerer datteren Ada med nok en triumf.

Hegerberg ser ingen grunn til å dra

– Da får han bla opp da, svarer Hegerberg da hun får høre sjefens planer noen minutter senere. Hun er rask til å legge til at hun føler hun er på det rette stedet, og hun tror klubben tenker det samme.

– Det er et spennende spørsmål, svarer hun, når temaet blir de stadig større lønningsposene i England, og om hun ser for seg å bli i Lyon lenger enn til sommeren 2019.

– Sånn det ser ut i dag, ser jeg ingen grunn til å dra fra Lyon. De fasilitetene og de spillerne de har, opplegget generelt, jeg føler at jeg er på det rette stedet.

Hun har en rekke ganger skrytt av Aulas og hans omfattende satsing på kvinnelaget.

Les også

Hegerbergs trener rasende dagen før Champions League-finalen: – Ville aldri skjedd i herrefotballen

Ada Hegerberg hadde en stor sjanse til å avgjøre finalen, men mislyktes.

Vil ha eget lag i USA

Aulas er tydelig på at han ikke har tenkt å hvile på laurbærene.

Han har tidligere nevnt FIFAs planlagte VM for klubblag som et naturlig mål. Og samtidig som han ønsker at Lyon skal være på kvinnesiden det som Barcelona er på herresiden – et suksessrikt lag med en offensiv stil og veldig gode spillere – lar han seg også inspirere av spanjolenes satsing utenfor banen.

I år måtte de gi tapt for Paris Saint-Germain i semifinalen i Champions League, og omtrent samtidig ble det kjent at Camp Nou-klubben ønsker å ha med et lag også i den amerikanske toppdivisjonen på kvinnesiden. Målet er å ha et lag klart til 2018-sesongen.

– Vi tenker på å gjøre det samme i fremtiden, forklarer Aulas.

Siden nyttår har den amerikanske superstjernen Alex Morgan spilt i Lyon-drakten. Med sin enorme popularitet i hjemlandet er hun kvinnefotballens kanskje aller største stjerne.

– Hun er en veldig god spiller, og også viktig for mediene i USA. Vi har merket at interessen for Lyon er stor der nå, forteller Aulas, som håper Morgan blir minst ett år til.

Det gjør iallfall Hegerberg, som ser ut til å ha gode forhandlingskort når en ny avtale skal diskuteres med den karismatiske klubbeieren.

Aftenpodden Sport dro til fjells for å møte langrennsstjernene våre – for å snakke om barn, fotball, ferie og brunfarge. Blant annet:

Les mer om

  1. Ada Hegerberg