Fotball

Ankelskade, kjevebrudd, EM-nedtur og måltørke – denne uken snudde alt for Emilie (25)

LSK-spissen hadde ikke scoret siden november i fjor. Søndag sikret hun seriegullet for laget sitt.

Emilie Haavi Kolbotn, her fra en annen kamp. Kjærbye, Anders / Scanpix Denmark

 • Marius Dahl

Med to mål senket Emilie Haavi Kolbotn i 3-1-seieren som sikret seriegull til Lillestrøm søndag ettermiddag. Dermed kunne LSK-jentene feire med sang og dans i bortegarderoben.

Det har i det hele tatt vært gull og glitter for bærumsjenta denne uken. Onsdag gjorde hun noe så spektakulært som å score fra midtbanen i Mesterligaen, da Lillestrøm slo ut Brøndby og tok seg til åttendedelsfinalen i Europas gjeveste turnering.

Les også

LSK Kvinner tok sitt fjerde strake seriegull

– Det føles veldig, veldig, veldig, veldig bra, sier Haavi etter gulluken.

Hamret ballen i hjørnet

To runder før slutt er nå også seriegullet i boks. Med tap mot Kolbotn ville nok Lillestrøm uansett blitt seriemester før eller siden, kanskje allerede senere i kveld når serietoer Avaldsnes møter Stabæk til en beintøff bortekamp på Nadderud.

Heldigvis fikk romerikingene avgjøre selv.

– Det er liksom deilig å bare få det i boks og slippe å gå og vente og lure. Ikke minst få avgjøre det selv, sier Haavi.

Les også

Norges beste fotballag holder til i denne brakken uten vann og do

For 25-åringen var det uansett en ekstra gulrot å få være den som banket inn den siste spikeren i kista. Hun sikret LSK gullet – og seg selv sitt syvende seriemesterskap – med å først utligne til 1–1 på Sofiemyr, før hun et kvarter før slutt satte inn ledermålet. Et gjennomspill fra toppscorer Guro Reiten endte med at Haavi fikk vendt bort en Kolbotn-forsvarer og hamret ballen i nærmeste hjørne.

– En trøblete vår

– Det har løsnet litt denne uken og det føles egentlig veldig bra. Jeg har gått og ventet på scoringene, så det er godt at det har lønet når det gjelder, sier hun.

Grunnene til at det var ekstra deilig for Haavi, de er flere. For det første var onsdagens kremscoring i Mesterligaen hennes første siden november i 2016, da hun scoret i 4-0-seieren mot Sandviken i siste serierunde. Så skulle hun til Boston for å ta U. S. A med storm. Det endte bare med nedtur på nedtur.

– Det ble en trøblete vår, erkjenner hun.

Les også

Norges største stjerne kommer med sterk kritikk og dropper landslaget: – Jeg har ikke motivasjon til å fortsette nå

Før hun i det hele tatt hadde debutert for Boston Breakers hadde hun ødelagt flere kroppsdeler enn for motstandere. Først brakk hun ankelen i januar, før kjeven røk i en kollisjon med en lagvenninne på trening i april. Det ble ingen debut før i juni for Haavi, som dro tilbake til Lillestrøm i august. Resultat: Syv kamper og ingen scoringer.

Gikk løs på selvtilliten

I mellomtiden ble det i tillegg EM-nedtur for det norske landslaget, der hun spilte to kamper for laget som røk ut uten scoring eller poeng i gruppespillet.

Les også

Tidligere LSK-spiller avgjorde da Nederland tok EM-gull etter målfest

– Det har vært en utfordrende sesong på mange områder. Så har det kommet en formstigning og nå føler jeg at jeg er inne i min beste periode, så det er kjipt at det snart er ferdig. Heldigvis er det noen Mesterliga-kamper igjen, så vi får håpe det fortsetter, sier Haavi.

– Tok det på mentalt, eller var det bare formen som aldri kom?

– I bunn og grunn handlet det bare om treningsgrunnlaget jeg ikke fikk. Jeg fikk ikke noe grunnlag. Det merker man på kroppen. Nå har jeg fått en skadefri høst og da er jeg tilbake der jeg ønsker å være. Men selvfølgelig, når man ikke er der man føler man skal være, går det utover selvtilliten. Det var godt å få noen scoringer og gode opplevelser nå. Det bidrar til at ting løsner, sier Haavi.

Feirer med pizza

Så kom altså denne uken. Ting har sett bedre og bedre ut. Da scoring nummer to og tre satt mot Kolbotn, var gullet i boks.

– Da begynte vi å føle at det skulle gå. Før det stanget vi, vi var ikke fornøyd før pause, så det var godt å få avgjøre det, sier LSK-spilleren.

Feiringen blir derimot ikke like glansfull som Haavis drømmeuke. Det blir pizza.

Les også

Toppscoreren centimeter fra scoring i Champions League-debuten: – Forferdelig surt

– Det blir ikke den villeste feiringen i kveld. Mange skal på landslagssamling på tirsdag, så vi får feire når det passer senere i sesongen. Det blir ikke hæla i taket, sier Haavi.

Hun er med når Norge skal spille viktig VM-kvalifiseringskamp mot EM-vinnerne fra Nederland til uken. Mandag trekkes også Lillestrøm-jentenes videre skjebne i Mesterligaen, der lag som Lyon, Wolfsburg, Manchester City og Barcelona er frykten til Norges ferskeste seriemestere.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  20-åring sikret LSK-gull med første scoring på to år: – Det gikk i sakte film

 2. FOTBALL

  LSK-damene er både cup- og seriemestere: – Nå blir det feiring og fest

 3. FOTBALL

  Dempet feiring av Gossen-jentas første seriegull: – Det ble en rolig kveld

 4. FOTBALL

  Bendtner: – Jeg har aldri vært i tvil om at vi skulle ta seriegull

 5. FOTBALL

  Hegerberg med perlescoring da Lyon knuste Avaldsnes

 6. FOTBALL

  Ola (20) slet med brudd i ryggen – senket Viking med sine to første eliteseriemål