Reservekeeper reddet RBK mot Stabæk

Rosenborg kan takke keeper Arild Østbø for det ene poenget mot Stabæk på Nadderud.

Arild Østbø ble helten for Rosenborg mot Stabæk.
  • Kjetil Flygind

BEKKESTUA: Stabæk og Rosenborg måtte nøye seg med ett poeng hver da toppkampen på Nadderud endte 0–0.

Stabæk var nærmest seieren med sine store muligheter i 2. omgang, men Rosenborg-keeper Arild Østbø leverte varene i André Hansens skadefravær og leverte flere kvalifiserte redninger.

Moussa Njie og Andreas Hanche-Olsen var nærmest scoring for hjemmelaget.

Men det endte målløst.

Stabæk og Rosenborg spilte uavgjort på Nadderud lørdag.

Tunge RBK-fravær

Det var en jevnspilt, dog lite velspilt, 1. omgang i regnværet på en humpete Nadderud-bane.

Rosenborg åpnet best, før hjemmelaget overtok initiativet. Før trønderne hadde et grep om de siste minuttene.

Men uten at det ble skapt nevneverdig med målsjanser. Rosenborg var langt unna sitt beste og skarpeste nivå offensivt. Fraværet av Pål André Helland (skadet) og Milan Jevtovic (suspendert) var merkbart. Hverken Fredrik Midtsjø eller Mushaga Bakenga, som hadde kantrollene ved siden av Nicklas Bendtner, hadde en svak 1. omgang.

I tillegg satt André Hansen på benken. Rosenborgs førstekeeper er på vei tilbake etter en skade han pådro seg i kampen mot Brann.

Bakenga fikk også en mulighet til å sende serielederen i føringen da han ble spilt fint fri av Mike Jensen, men fikk ikke kontroll på bein og ball, og Stabæk fikk rensket unna.

Stabæk skapte omgangens største sjanse da midtstopper Andreas Hanche-Olsen headet utenfor fra god posisjon drøyt halvveis inn i de første 45 minuttene.

Utover dette var kruttet vått hos begge lag, og det var ingen som protesterte da dommer Tom Harald Hagen blåste til pause uten å legge til så mye som ett sekund.

Rosenborg hadde en plan. De kom til Nadderud for å kontrollere og ta med seg de tre poengene tilbake til Trondheim før møtet med Tromsø på Lerkendal på fotballens festdag 16. mai.

Bakenga, som var iskald før pause, startet 2. omgang med en brukbar mulighet. Men Mande Sayouba sto i veien for avslutningen.

Her er Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad (hvitt) i duell med Jeppe Moe.

Østbø reddet Rosenborg

Rosenborg fikk smake på Stabæks kontringsstyrke da Ohi Omoijuanfo og Moussa Njie skrudde på toppfarten like etter pause. Sistnevnte avsluttet kontringen, men RBKs reservekeeper Arild Østbø reddet fint.

Kåre Ingebrigtsen tok grep etter et kvarter i 2. omgang. Både Elbasan Rashani og Matthias Vilhjalmsson ble kastet innpå.

Like etter var i stedet Stabæk nær ved å ta ledelsen 1–0. Men Østbø reddet ballen som gikk via Hanche-Olsen. Ny stor mulighet for Stabæk-stopperen.

Et par minutter senere måtte Østbø igjen i aksjon. Denne gang var det Moussa Njie som steg til værs foran Tore Reginiussen og sendte ballen mot hjørnet. Men der lå Østbø og reddet mesterlig.

– En sinnssvak redning, kommenterte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Nå var det hemmelaget som kjørte kampen.

Etter 70 minutter fikk høyreback Håkon Skogseid muligheten på hel volley fra litt skrått hold. Men forsøket forsvant langt til side for mål.

Det gjorde også forsøket fra Njie etter 77 minutter. Skuddet forsvant like på utsiden av stolpen til venstre for Rosenborg-keeperen.

Anonym Bendtner

Rosenborg fikk lite til nå. Nicklas Bendtner kom heller ikke til sin rett. Han fikk knapt et innlegg. I stedet ble det mye dytting av ball lenger tilbake på banen. Bendtner behersker også det, men er nok adskillig farligere inne i feltet med innlegg fra sidene.

Hans to forsøk i retning mål kom tidlig i kampen da han feide et skudd langt over og utenfor, og en heading like før slutt som Mande Sayouba reddet greit.

Rosenborg satte inn en slags sluttspurt og skapte et par farligheter foran Stabæk-målet de siste minuttene.

Men hjemmelaget holdt unna og fikk fortjent ros av hjemmefansen på en fullsatt stadion (4938 tilskuere).

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen neppe var fornøyd med sesongens tredje uavgjortkamp.

Fornøyd var neppe Stabæk heller med tanke på sjansene de skapte. Men likevel er det solid med ett poeng mot serielederen for Toni Ordinas & co.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk