Fotball

Homofil fotballspiller nær overraskende comeback

La opp etter å ha kommet ut av skapet: — Følte meg som en feiging.

UT AV SKAPET: Robbie Rogers (25) sto frem som homofil, like før han la opp som fotballspiller. Nå vender han tilbake for LA Galaxy, som den første åpne homofile i den amerikanske serien.
  • Simen Waagsether

I februar skapte daværende Leeds-spiller Robbie Rogers (26) overskrifter da han kom ut av skapet — samtidig som han annonserte at han gir seg som fotballspiller, i en alder av 25 år.

Rogers uttalte da at det ikke var aktuelt å fortsette karriren etter erklæringen.

— I fotball er det umulig å komme ut som homofil - fordi ingen har gjort det. Ingen. Det er galt og trist. Jeg tenkte: Hvorfor ikke tre til side, forholde meg til familien og være lykkelig? Tenk deg å dra på trening hver dag og være i det søkelyset? Det har vært litt som et sirkus uansett, men det ville ha vært noe helt annet. Og du ville ikke ha hatt mye kontroll, fordi klubbene dytter deg i ulike retninger, sa Rogers den gang.

Nå har pipa fått en annen lyd.

  • LES OGSÅ: - Umulig å stå frem som homofil i fotballRodgers fryktet å bli kjent som den homofile fotballspilleren, men har i tiden etter at han la skoene på hylla trent med det amerikanske storlaget LA Galaxy. Nå frister et comeback i den amerikanske toppdivisjonen.Lørdag kveld blir han trolig klar for LA Galaxy, som den første åpne homofile utøveren i den amerikanske ligaen.
  • Jeg hadde ingen intensjoner om å gjøre comeback, men selvfølgelig har jeg savnet det, sier midtbanespilleren, som fikk seg en vekker da han holdt et foredrag for unge homofile.
  • Jeg følte meg som en feiging. Dette er unger som trer ut i lyset, og forandrer verden, og jeg skulle være et forbilde. Hvor feig er jeg, om jeg ikke tør å ta kampen, forklarer Rogers til USA Today.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball