Fotball

Bournemouth tok sesongens første poeng - King fortsatt målløs

Joshua King scoret heller ikke fredag, men Bournemouth vendte til 2-1-seier over Brighton og tok sine første poeng for sesongen.

Jermain Defoe jublet etter sitt vinnermål. Joshua King i bakgrunnen. Foto: PETER NICHOLLS

Nordmannen pøste inn mål i Premier League forrige sesong, men har ennå ikke åpnet målkontoen i høst. Fredag spilte han i en uvant rolle som hengende spiss som ikke passet hans kvaliteter, men jobbet hardt og bidro til det som ble en etterlengtet seier.

Mest av æren får innbytter Jordon Ibe, som ble byttet inn på stillingen 0-1 i det 65. minutt. Han leverte vakre assist på begge målene som vendte kampen.

Brighton tok ledelsen i det 55. minutt da Solly March fikk gå uhindret opp mellom to hjemmeforsvarere og nikke inn Pascal Gross' innlegg fra høyre.

Les også

  1. Tjærnås-analyse: På én ting er Liverpool kanskje det beste laget i verden

  2. De klager over Qatar-pengene bak Neymar-overgangen. Selv har Barcelona håvet inn fra samme stat.

  3. Mourinho forlot intervju etter sesongens første poengtap

  4. Kane brøt «måltørken» med sin 100. scoring for Tottenham

Lekkert

Ibe hadde vært på banen to minutter da han med et hælspark spilte Andrew Surman fram til utligningsmålet. King var involvert i forspillet, men mistet ballen og falt etter en duell. Surman plukket opp ballen, spilte til Ibe og fikk veggpasningen med hælen.

Midtbanespilleren dro iskalt av Lewis Dunk før han plasserte ballen i hjørnet til 1-1.

I det 73. minutt viste Ibe seg fram igjen. Han utfordret Brighton-forsvaret og spilte Jermain Defoe gjennom med utsiden av foten. Spissen banket ballen i mål.

Bournemouth tok sine første Premier League-poeng med 2-1 mot Brighton fredag. Her er det harde tak mellom Adam Smith (til v.) og gjestenes Solly March. Foto: John Walton, AP / NTB scanpix

Byttet ut

King ropte på straffespark da han ble felt på overtid, men forseelsen skjedde noen centimeter utenfor 16-meterstreken. Rett etter gikk King av banen til applaus og overlot plassen til Dan Gosling.

Bournemouth sto med fire strake tap og 1-8 i mål før fredagens hjemmekamp. Tross seieren er laget nest sist, men har nå kontakt med lag betydelig lenger opp på tabellen.

Crystal Palace ligger igjen som eneste poengløse lag.

Les mer om

  1. Joshua King
  2. Jermain Defoe
  3. AFC Bournemouth
  4. Brighton & Hove Albion FC