Fotball

Nå er Chelsea kun én seier unna å bli ligamester

Premier League er så godt som avgjort etter at seiersmaskinen Chelsea slo Middlesbrough 3-0. Allerede fredag kan London-laget sikre ligagullet.

Diego Costa scoret det første målet da Chelsea knuste Middlesbrough 3-0. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix

Chelsea 3–0 Middlesbrough

Scoringene til Diego Costa, Marcos Alonso og Nemanja Matic sendte samtidig gjestene fra Nordøst-England ned til mesterskapsserien etter kun én sesong på øverste nivå.

Med mandagens bunnsolide seier er Chelsea bare én fattig trepoenger unna sin andre Premier League-tittel på tre sesonger. Med tre kamper og tilsvarende like mange matchballer igjen tror få, om noen, at de blåkledde snubler på målstreken.

Tottenhams 0-1-tap for West Ham før helgen har åpnet for at Antonio Contes bunnsolide mannskap kan slippe gulljubelen løs om de gjør jobben borte mot formsvake West Bromwich fredag kveld.

– Dette må vi være fornøyde med. Det var en fantastisk prestasjon, og spillerne mine viste lidenskap og høy arbeidsmoral for å ta disse tre viktige poengene. Nå er vi nok ett steg nærmere ligatittelen Vi må prøve å vinne neste kamp og bli seriemestere. West Brom vil prøve å spille en god kamp, men vi er klare, sa Conte til BBC.

Les også

«Ødegaard sliter benken i Nederland. Hvordan hadde det sett ut om han ikke valgte Real Madrid?»

Tent

Det var et heltent hjemmelag som entret Stamford Bridge-matta. Allerede etter to minutter skjøt Alonso ballen i tverrliggeren etter å ha blitt servert av Cesc Fàbregas. Sistnevnte skulle senere sette tonen med glitrende spill og to assists.

Spanjolen har ikke fått så mye spilletid som han skulle ønske under Conte, men mandag viste han fram hvilke kvalitet som bor i ham.

– Det har vært et vanskelig år for meg. Jeg er vant til å spille mye, men jeg har samtidig blitt mer moden. Mange sa at jeg ikke er en type spiller Antonio Conte foretrekker, men jeg liker utfordringer. Jeg har ikke spilt hver eneste kamp, men jeg har vært delaktig i de 20 siste, sa Fàbregas til Sky Sports.

Kveldens første nettkjenning kom da Costa enkelt plasserte 1–0 mellom beina på keeper Brad Guzan etter 23 minutter. Boros høyreback Fábio forsøkte panisk å klarere innlegget til Fàbregas, men maktet aldri å få en fot på ballen.

Guzan måtte oppgitt konstatere at alle Chelseas mål fant veien til nettmaskene mellom beina hans. I det 34. minutt dunket Alonso inn 2–0 fra svært spiss vinkel.

Les også

BBC: Norge knuser Brasil og Argentina i Premier League

Overkjørsel

Chelsea kunne lett vunnet med langt større sifre. Spesielt i annen omgang ble Middlesbrough totalt kjørt over i banespillet. Annen omgang var bare ett minutt gammel da Pedro hamret ballen i tverrliggeren.

Etter flere enorme sjanser kom til slutt 3-0 etter 65 minutter. Fàbregas tuppet ballen til Matic, som dempet den med brystet og dunket den under Guzan. Det var serberens første scoring på Stamford Bridge.

Chelsea topper tabellen sju poeng foran Tottenham. Om det ikke blir seier mot WBA fredag, har London-laget nye sjanser i hjemmekampene mot Watford og Sunderland.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Manchester City96212041620
3Liverpool85302261618
4Brighton & Hove Albion943299015
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Chelsea FC