Fotball

Ronaldo anklages for å ha unndratt 140 millioner i skatt

Den spanske påtalemyndigheten mener at fotballstjernen Cristiano Ronaldo har unndratt seg skatt på 14,8 millioner euro gjennom «skatteparadiser» i utlandet.

Cristiano Ronaldo er i trøbbel på grunn av angivelig skattesnusk.

Summen tilsvarer om lag 140 millioner kroner etter dagens kurs.

Påstanden om skattesnusket kommer fram i en anklage fra påtalemyndigheten i Madrid. Den skal være basert på en rapport fra det spanske skattevesenet (AEAT), og sier at Ronaldo er siktet for fire brudd på skattereglene mellom 2011 og 2014.

Les også

  1. Politirazzia hos toppklubber: Flere engelske fotballprofiler arrestert i skattesak

  2. Ronaldos reaksjon på skandaleoppslagene imponerer ekspert: – Ekstremt sterk mentalt

Anklageren uttaler at Ronaldo i 2010 opprettet en «forretningsstruktur» som skulle skjule deler av inntektene hans i Spania, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Inntektene skal være knyttet til bilderettighetene til den portugisiske stjernen.

Aktor i saken siterte den nylige dommen mot Lionel Messi i beskrivelsen av hvordan strukturen var opprettet, skriver spanske Marca. Messi ble i mars dømt til 21 måneders betinget fengsel for å ha unndratt 40 millioner kroner.

Real Madrid og Portugal-angriperen skal ha unndratt de til sammen 14,8 millionene euro i årene 2011 til 2014.

Les også

Ronaldo slo Messi - her er listen over verdens best betalte fotballspillere

De første anklagene mot stjernespilleren dukket opp i forbindelse med «Football Leaks» avsløringen i desember i fjor. Ronaldos agentbyrå uttalte da at han har oppfylt sine skattemessige forpliktelser, og at dokumentasjonen var oversendt skattemyndighetene i Spania.

– Dette bekrefter at skattemyndighetene har kjennskap til alle Cristiano Ronaldos verdier og inntekter. Han har tilfredsstilt sine skatteplikter siden starten av sin profesjonelle karriere, het det i en uttalelse fra byrået Gestifute.

De nevnte dokumentene viste at Ronaldo hadde verdier tilsvarende 1,8 milliarder kroner utenfor Spanias grenser.

Portugiseren er bare en av mange fotballstjerner som har havnet i trøbbel med myndighetene de siste årene. Barcelona-stjernene Lionel Messi og Javier Mascherano fikk betingede fengselsstraffer i sine skattesaker. I mai ble eks-president i Barcelona Sandro Rosell pågrepet og sikret mistenkt for hvitevasking. Neymar må også møte i retten i forbindelse med overgangen til Barcelona.

I samme aksjon som mot Sandro Rosell ble også hjemmene til Paris Saint-Germain-stjernene Angel Di Maria og Javier Pastore ransaket. Ifølge franske medier blir de etterforsket for mulig skattesvindel og hvitevasking av penger.

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Real Madrid CF
  3. Lionel Messi