Fotball

Solskjær mest fornøyd med å holde nullen

Det ble seier for Manchester United. Men det var nesten det eneste positive som skjedde på Old Trafford.

United jubler etter at Marcus Rashford (t.v.) har gitt United ledelsen 1–0 på straffe tidlig i første omgang.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

Manchester United - Leicester 1–0

Nå handler fotball om å vinne kamper. Det maktet Manchester United mot Leicester. Sånn sett, var dagen det som en brite gjerne kaller: «job well done».

Men det var mye som skurret underveis for et skadeskutt United. Ole Gunnar Solskjær kunne lettet gå i garderoben lettet. Han hadde sett det samme som alle andre. United hadde ikke imponert noen denne ettermiddagen på hjemmebane.

– Vi må ikke la oss lure av resultatet. Vi spilte ikke en fantastisk kamp, sa Solskjær i et intervju vist på TV 2.

Noe som varmet

Men det var noe som i hvert fall gledet ham.

– Dette var andre gang denne sesongen at vi klarte å holde nullen, og de første 20 minuttene av denne kampen var vi gode, sa Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær gir instruksjoner til Daniel James underveis i kampen mot Leicester.

Det var nettopp det at ikke laget slapp inn mål som gledet Solskjær mest. Forsvarsspillet til United har fått kritikk.

– Vi har holdt nullen mot Chelsea og Leicester. De er begge svært godt lag som ønsker å være helt der oppe.

Det har vært en god del kritikk mot United og Solskjær etter at mye gikk på tverke etter den sterke åpningen av sesongen.

– Dette gir Ole Gunnar et lite pusterom, sa den tidligere United-spilleren Gary Neville som var gjest i TV 2s fotballstudio.

En måned siden forrige seier

Da Manchester United gikk ut på banen denne lørdagen virket det som en evighet siden jubelåpningen mot Chelsea. Den 4–0 seieren var foreløpig den eneste seieren til United i sesongen. Det fortsatte med en uavgjort mot Wolverhampton, et tap hjemme for Crystal Palace og nok en uavgjort mot Southampton.

Plutselig var tvilerne tilbake. De som mente at United og Solskjær ikke var god match. Så kom den internasjonale pausen. I den perioden dukket det opp nye problemer. Nå handler det om skader. En rekke av spillerne som Solskjær anser å være sentrale for det han ønsker å gjøre, var ute foran kampen mot Leicester. Blant dem arkitekten på midtbanen, Paul Pogba.

Les også

Han er i ferd med å skrive norsk sykkelhistorie: – Har ikke flere superlativer igjen

Lindelöf-brøler

Den norske sjefen fikk da også en nesten sjokkartet start på kampen da Victor Lindelöf feilet i kamp med James Maddison. Bare en beinparade av David De Gea hindret baklengs. Bekymringsfullt.

Men de bekymringene var som blåst bort etter drøye seks minutter. Marcus Rasford ble felt innenfor 16-meteren. Dommer Martin Atkinson pekte på straffemerket. Marcus Rasford gjorde ingen feil. 1–0 og optimismen var tilbake på Old Trafford.

Det vi si. Var den egentlig det?

Det som United viste på Old Traffords gress i resten av første omgang var ikke så veldig mye å notere med litt større bokstaver. United slapp Leicester inn i kampen.

Det ble ikke så veldig mye bedre i annen omgang for United. I starten av omgangen var det gjestene som flere ganger var nær ved å skape balanse i målregnskapet.

På dette tidspunktet i kampen rapporterte BBCs mann på Old Trafford, Simon Stone:

– Dersom ikke Solskjær er i stand til å endre på noe, så er en utligning uunngåelig.

Solskjær gjorde noen endringer, og det som så unngåelig ut, var mulig å unngå likevel. Inne med ungguttene Fred og Tahith Chong kom inn. Men det var en mann som hadde vært på banen hele tiden som var nærmest. På et frispark i det 82. minutt skjøt Marcus Rashford i tverrliggeren.

Men på overtid var det Leicester igjen som hadde de største mulighetene.

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Ole Gunnar Solskjær