Fotball

Ødegaard vies stor oppmerksomhet på spansk TV - omtales som «revolusjonen»

Martin Ødegaard plasserer seg i toppen på en mengde statistikker i La Liga. Ekspertene snakker om «en revolusjon».

Martin Ødegaard leverer kruttsterkt i La Liga.
  • NTB

Søndag noterte den norske landslagsstjernen seg for en ny målgivende pasning da Real Sociedad slo Celta Vigo 1–0 på bortebane i La Liga. Det var hans tredje denne sesongen.

Kun én spiller i den spanske toppserien, Villarreals Santi Cazorla, har flere med fire. I tillegg har Ødegaard bokført to scoringer.

I etterkant av helgens ligarunde ble nordmannens prestasjoner tema i TV-programmet «El Dia Despues» på den spanske TV-kanalen Movistar+. I programmet oppsummeres runden med både analyser og skråblikk.

Søndag ble det rettet oppmerksomhet mot Ødegaards statistikk denne sesongen under tittelen «Ødegaards revolusjon».

Topp fem

Tallmaterialet som ble presenterte for TV-seerne viste blant annet at nordmannen er svært involvert i alt Real Sociedad foretar seg offensivt. Totalt har han slått 218 pasninger i det som defineres som angrepssonen, hvilket er nest flest i den spanske toppserien.

Les også

  1. Da Ødegaard skulle signere kontrakt, var han opptatt av én ting. Det forteller mye om supertalentet.

  2. Erling Braut Haaland snakker ut: – Du ser at eg kose meg her, men kjæme dæ en storklubb frå Spania og banke på dørå, så ...

Ødegaard står også bokført med 30 «viktige involveringer», fjerde flest i La Liga, samt 21 gjennomførte driblinger. På den sistnevnte statistikken har nordmannen kun fire spillere foran seg på lista.

20-åringens solide leveranser har bidratt sterkt til at Real Sociedad kun har tre lag foran seg på tabellen. Real Sociedad er tre poeng bak ligaleder Barcelona, ett bak Granada og Atlético Madrid. Sistnevnte har spilt en kamp mer enn de øvrige.

Levante neste

Onsdag kommer Levante på besøk til Anoeta, Ødegaards hjemmebane denne sesongen. Der forventer hjemmefansen en ny trepoenger. Levante er kun nummer 13 så langt, men har likevel ikke latt seg herje med av noen motstander.

Real Madrid måtte blant annet slite seg til en 3-2-seier hjemme på Santiago Bernabéu.

Les mer om

  1. Real Sociedad
  2. Martin Ødegaard