Fotball

Åtte av ti svensker sier ja til Hareide som landslagssjef

Avstemning i svensk storavis er ikke til å misforstå.

Åge Hareide har enorm suksess i Malmö. I en avstemning på Aftonbladet kommer det frem at mange ønsker han som ny svensk landslagssjef dersom Erik Hamrén må gå.
  • Roar Lyngøy

Mens Åge Hareide nyter stor suksess i Malmö FF, står Sverige i fare for å miste neste sommers EM-sluttspill i Frankrike.

1-4-tapet mot Østerrike førte til ytterligere press på nåværende landslagssjef, den tidligere Rosenborg-treneren Erik Hamrén.

Overfor danske og svenske medier har Hareide ikke vært avvisende til verken Danmark— eller Sverige-jobben. Danskenes landslagssjef Morten Olsen gir seg snart.

Den svenske storavisen Aftonbladet har stilt følgende spørsmål til sine lesere: «Ville Åge Hareide passe som svensk landslagssjef?»

Søndag ettermiddag har over 27.000 stemt. 81,5 prosent sier ja til Hareide.

- Holder alt åpent

Den tidligere norske landslagssjefen har i helgen gjort lite for å dempe spekulasjonene. Til Aftonbladet sier han dette:

— Jeg holder alt åpent. Det må man i dette yrket. Jeg vet jo hva jeg har her; Malmö er en fantastisk klubb og det har vært fantastiske år. Men om det dukker opp noe annet må en vurdere det.

Hareide sier at verken det danske eller svenske fotballforbundet har vært i kontakt med ham. Han ønsker ikke å snakke om Sveriges situasjon i EM-kvaliken etter stortapet mot Østerrike, et tap som gjør at Sverige ligger på 3. plass i gruppen sin og per i dag må ut i omspill.

— Jeg vil ikke si så mye, jeg vil være kollegial med Erik Hamrén. Men klart at det var et dårlig resultat, det tror jeg alle ser, sier Hareide til Aftonbladet.

PSG tirsdag

Malmö spilte 1-1 mot Elfsborg i Allsvenskan lørdag. Hareides lag er på 5. plass, syv poeng bak AIK.

Tirsdag kveld venter første gruppespillskamp i Champions League mot Paris Saint-Germain, klubben til Zlatan Ibrahimovic.

De øvrige lagene i gruppen er Real Madrid og Sjakhtar Donetsk.

Les også

  1. Hareide lansert som mulig Hamrén-erstatter: - En ære om jeg blir spurt

  2. Hareides keeper: - Jeg var deprimert og gikk til psykolog

  3. Malmös mesterligakamper utsolgt på 28 minutter

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Sveriges herrelandslag fotball
  3. Danmarks herrelandslag fotball
  4. Malmö FF
  5. Åge Hareide