Skademareritt for United - Rooney kan bli nødløsning på midtbanen

Dårlige nyheter for Louis van Gaal før lørdagens storkamp.

Wayne Rooney kan bli Louis van Gaals valg på sentral midtbane på Stamford Bridge

De røde fra Manchester har virkelig fått fart på maskineriet etter en noe treg start på sesongen. Tre poeng på Anfield i mars ble fulgt opp av en overbevisende 4-2-seier over byrival Manchester City forrige helg.

Les også

Banens beste: − En fantastisk følelse

Lørdag venter nok en stor oppgave for Louis van Gaal og co når de gjester Stamford Bridge og serieleder Chelsea. Å møte José Mourinhos mannskap er en tøff oppgave i seg selv. Det blir enda verre for United med flere nye spillere på skadelisten.

Rooney kan ende opp i midtbanerolle

Michael Carrick, Marcos Rojo, Phil Jones og Daley Blind er alle ute før møtet med Chelsea. Det kan åpne for at Wayne Rooney blir Manchester Uniteds nødløsning på sentral midtbaneplass.

— Daley Blind og Michael Carrick kan begge spille sentral midtbane. De er skadet, så det kan hende Wayne Rooney må spille i den posisjonen igjen, sier United-trener Louis van Gaal på en pressekonferanse som blant annet er sitert i den engelske avisen The Mirror.

Les også

Premier League-stjernene hetses: - Mye av det er avskyelig

Uniteds seier mot byrivalen var lagets sjette strake i serien. Med seks kamper igjen å spille ligger de plassert åtte poeng bak lørdagens motstander Chelsea. London-laget har riktignok én kamp til gode på de røde djevlene.

— Det er fortsatt mulig for oss å vinne tittelen, men det er ikke logisk. Jeg tror på fakta og vi ligger bak Chelsea på tabellen, sier van Gaal.

Citys nøkkelspiller ute med skade

Det er ikke bare i den røde delen av Manchester at nøkkelspillere er ute med skade. Fredag bekreftet Manchester City-trener Manuel Pellegrini at laget må klare seg uten stopperkjempe Vincent Kompany i søndagens oppgjør mot West Ham.

Les også

Ber Chelsea-tilhengerne protestere før United-kamp

— Han har en muskelskade. Vi vet ikke hvor lenge han er ute. Vi vet ikke om han blir frisk før sesongslutt, sier City-treneren ifølge klubbens Twitter-konto.

De lyseblå er i dårlig form om dagen. Etter nederlaget mot Manchester United må de etter all sannsynlighet nå konsentrere seg om å ende blant de fire beste lagene i Premier League, og dermed sikre Champions League-spill neste sesong.

I tillegg til skade på stopperkjempen Kompany, er spillere som Gaël Clichy, James Milner, Wilfried Bony og Stefan Jovetic fra før ute med skade.