Fotball

- Jeg skulle tilbake

<p>I starten av sesongen slet Vidar Riseth med å kjempe seg tilbake på RBK-laget etter en skade. Onsdag dirigerer han Rosenborg mot Chelsea i Mesterligaen.</p>

Back Page Images / Back Page ImagesUEFA Champions League - Group BChelsea v Rosenborg18th September, 2007Vidar Riseth of Rosenborg BK squares up to John Terry captain of Chelsea--------------------Jed Leicester +44 7967091226Javier Garcia +44 7887794393info@backpageimages.comhttp://backpageimages.com/ Foto: Digitalsport

 • Anders Ruud

— Når jeg fikk den smellen i 1. serierunde var det selvsagt tøft. Jeg begynner å bli eldre også. Men jeg var fast bestemt på å komme tilbake. At jeg leste kommentarer om at jeg var "ferdig" og "for gammel" gjorde bare at jeg ble ekstra motivert, forteller Vidar Riseth til adressa.no.

- Sats på meg

Det var i sesongåpningen mot Viking at frostingen fikk seg en strekk. Den satt godt i, og et mislykket forsøk på en for tidlig retur på banen som forverret skaden gjorde at Riseth ikke var spilleklar før et stykke ut i juni. Da hadde tidligere trener KnutTørum delt ut klippekort på Riseths sentrale midtbane til Alexander Tettey.

Riseth gikk tidlig i juni ut i adresseavisen og presiserte at han fortsatt var verdt å satse på, og at han hadde mye å gi .

- Jeg måtte jobbe knallhardt. Jeg er jo et konkurransemenneske, og kunne ikke leve med å miste plassen. Målet ble å ta tilbake plassen både på klubblag og landslag, minnes veteranen.

Riseth klarte målet, og etter å ha vært en avgjørende faktor i RBKs mesterligasuksess som midtstopper, og spilt fra start i Norges viktige EM-kvalfiseringskamper har Riseth bevist at han stadig duger.

— Det har vært godt å få dette til, smiler Riseth.

- Tar det på banen

Mot Valencia uskadeliggjorde Riseth, i spann med Bjørn Tore Kvarme, fullstendig Valencias stjernespisser som Fernando Morientes og David Villa. Onsdag kommer Didier Drogba på besøk, uten at Riseth går av hengslene for å forberede seg til det.

- Jeg har ikke sett noe ekstra på Drogba på video utover at jeg ser en del engelsk fotball på fritiden, ler Riseth.

— Jeg vet jo hva han står for. Han er stor, sterk og teknisk, og en av verdens beste spisser. Men det nytter ikke å forberede seg så konkret på en spiller. En vet aldri hvordan en kamp utvikler seg, og om han faktisk spiller sik han pleier. Jeg tar det som det kommer på banen, forklarer Riseth.

Men landslagsstopperen mener uansett å ha fått litt tjuvtrening på å spille mot en "Drogba-type".

- På landslagstreningene fikk jeg spilt en del mot John Carew. Han har mange av Drogbas kvaliteter, og er en "okse" uten like. Jeg tror jeg skal være klar for Drogba, sier RBK-stopperen.

 1. Les også

  Landslaget ønsker topptrent Ivers

 2. Les også

  Her studeres RBK

 3. Les også

  Svartebørsbilletter til blodpris

 4. Les også

  - Overrasket over Rosenborg

 5. Les også

  Strand benkes

 6. Les også

  Vil imponere Chelsea

Les mer om

 1. Champions League