Fotball

Fotballstjerner gjør opprør mot kunstgress

Vil sette en stopper for kunstgressbaner i den franske toppdivisjonen.

Zlatan Ibrahimovic (t.h) og PSG møtte Lorient i april. Sistnevnte spiller sine hjemmekamper på kunstgress. Foto: Stephane Mahe, Reuters

Fagforeningen for Frankrikes fotballspillere ba tirsdag innstendig om at alle kunstgressbaner i landets toppserie erstattes med naturgress allerede fra neste sesong.

Spillerforeningen UNFP oppgir økt risiko for skader som årsak til den sterke oppfordringen som er sendt ledelsen i den franske ligaen (LFP).

— UNFP oppfordrer LFP til å sørge for at alle klubbene i Ligue 1 er utstyrt med en bane med naturgress fra starten på neste sesong, heter det i en uttalelse fra foreningen.

Oppfordringen kommer bare dager etter at Lille-midtbanespiller Sofiane Boufal pådro seg en alvorlig kneskade i 1-0-seieren mot Lorient. Sistnevntes hjemmebane Stade du Moustoir har kunstgress.

— Før vi i det hele tatt har nevnt den aktuelle skaden (til Boufal), fører praksisen med å spille profesjonell fotball på kunstige underlag til generelle muskelsmerter og vridninger. Det setter sine spor på kroppsdeler som allerede er under tøff belastning, heter det i brevet fra UNFP.

Lorient har allerede offentliggjort planer om å bytte til naturgress i løpet av sommeren, og ledelsen i den franske ligaen har for lengst signalisert at det trolig blir innført et forbud mot kunstgress i de to øverste divisjonene fra 2018. President Jacques Rousselot i Nancy har samtidig gjort det klart at klubben akter å beholde kunstgresset på lagets hjemmearena også inn i neste sesong. Nancy sikret nylig opprykk til Ligue 1. (©NTB)

  1. Les også

    Zlatan i scoringsform da PSG slo Rennes

  2. Les også

    PSG sparte Zlatan og de andre stjernene, vant likevel

Les mer om

  1. Fransk fotball