Fotball

«Kunstgress på stadion er et nødvendig og riktig grep»

BLOGG: — I den situasjonen Viking nå befinner seg er det galskap å betale 18 millioner for rundt 20 bruksdager, skriver HP.

Det skal bli kunstgress på Viking Stadion.
  • Hp Jørgensen

Igjen syntes jeg styret viser handlekraft i en vanskelig situasjon. Nå kommer det en emisjon hvor pengene brukes til noe som kan gjøre klubbdriften sunnere på lengre sikt.

VIKING-BLOGGEN: Hans Petter Jørgensen (HP)

Det ante meg at det ville komme dystre nyheter. Alle snakker om oljekrisen og stadig flere får merke den på kroppen. Sponsormarkedet er helt dødt, og det ville vært merkelig om ikke dette påvirket Viking.

Les også

Viking er i alvorlig pengetrøbbel – skal legge kunstgras

En sponsorsvikt på 8-10 millioner er alvorlig for en klubb som allerede er i rød sone. Sponsorsvikten kommer når klubben allerede har innført knallharde sparetiltak i 2015. En drøss med årsverk er kuttet og spillerstallen er nede på et minimumsantall.

Viking må ut med 18 millioner i året for å spille på Viking stadion. 18 millioner betales altså for å benytte anlegget 15-20 ganger i løpet av ett år. Det er ufattelig dårlig ressursbruk.

Les også

«Skal Viking selge nå i vinter må det være snakk om saftige summer»

Selvsagt er naturgress det beste underlaget. Ingenting slår en strøken gressmatte slik stadion blant annet fremsto i hele 2015. Problemet er sårbarheten. Kunstgress vil gjøre at banene kan brukes hele tiden uten problemer. I den situasjonen Viking nå befinner seg er det galskap å betale 18 millioner for rundt 20 bruksdager.

Nå skal det sies at jeg er ekstremt inhabil i denne saken all den tid jeg har vært involvert i trenerapparatet rundt det som nå er Viking G16 elite i snart fem år. Jeg har derfor opplevd på kroppen hvor sprengt anlegget på Eiganes er og hvor stor avstanden er blitt mellom Vestbanen og Jåttå.

Kunstgress på Viking stadion og treningsbanen vil muliggjøre flytting av hele eliteavdelingen til Jåttå. Nærmere a-laget, nærmere ressursene og trenerkreftene der ute. Det er jeg sikker på at kommende Viking-spillere vil nyte godt av.

Les også

Burchnall enig om lang avtale med Viking

I tillegg vil stadionanlegget langt enklere kunne brukes på flere kamper, konserter, turneringer og andre inntektsbringende aktiviteter.

Det snakkes også om et salg av stadionnavnet. Hvis noen er villige til å betale en håndfull millioner for dette syntes jeg Viking bør slå til. Jeg bryr meg fryktelig lite om hva stadion heter. Jeg vil kalle det stadion uansett.

Et navnebytte må uansett til om invitasjonen til Sandnes Ulf skal bære frukter. Jeg blogget om stadiondeling for et par år siden, men da var stemningen mildt sagt lunken. De første signalene fra Sandnes Ulf er ikke positive denne gangen heller, og jeg kan forstå at klubben ønsker sitt eget anlegg. Samtidig er det slik at Sandnes er like preget av oljekrisen som Stavanger. Så vidt jeg vet er ikke finansieringen på plass for ny stadion i Sandnes, og mye tyder vel på at det kan bli en vanskelig jobb. Når vi allerede har et moderne stadionanlegg som ligger like nære Sandnes sentrum som Stavanger sentrum bør det i alle fall vurderes. Det vil begge klubber kunne spare på.

Hva mener du? Riktige grep av styret, eller er det galskap å fjerne naturgresset?

Les også

  1. Snart kommer Abdullahi-avklaringen

  2. Burchnall tilbudt ny kontrakt

  3. Vikings prøvespiller: - Jeg er en ledertype

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien