Fotball

28 Tromsø-tenåringer var på terror-flyplassen ett døgn tidligere: - Man får en klump i halsen

I TIL vil man bearbeide sjokket etter Brussel-terroren som kom ett døgn etter laget hadde vært på samme sted.

FORBRØDRING: TIL- og Gents ungdomsspillere før lagets kamper i Belgia for U17 og U19.
  • Lars Eidissen

Tromsøs G19-lag kom mandag hjem fra en uke i Belgia med kamper mot ungdomslagene til Gent og Royal Antwerpen.

— Man får en klump i halsen. Det er veldig ekkelt. Det er utrolig rart og tilfeldig å tenke på at vi var der for et døgn siden, sier TILs akademitrener Ola Rismo.

- Det føles uvirkelig

Etter en tur med godt sportslig og sosialt innhold kom det grusomme nyheter fra stedet de akkurat hadde forlatt.

— Vi fikk det med oss og snakket om det like før treningen i morges. Jeg tror egentlig samtlige satt i garderoben og var fornøyd med å ha flydd den dagen. Og skjønte hvor heldige vi har vært, sier Henrik Carlyle (17).

Lagets midtstopper er tydelig preget over nyheten.

— Det føles litt uvirkelig. Den første eksplosjonen skjedde i innsjekkingsområdet hvor vi var i går. Alt kunne vært over hvis vi hadde flydd i dag. Det setter en liten støkk i oss.

PREGET: Trenerne som var med TILs ungdomslag til Belgia er klar til å ta i mot spillere for å snakke etter terror rammet flyplassen i Brüssel, hvor laget var et døgn tidligere. Fra venstre: Sigurd Rushfeldt, Merete Johansen, Ola Rismo, Henrik Carlyle (TIL U19/TIL 2-spiller), Ivan Baptista og Jon Midttun Lie.

Åpner dørene

Trenerne og laglederne som var med TIL-guttene på dør satte i dag dørene på vidt gap for spillere som måtte ønske å snakke.

— Vi sitter hele trenerteamet på kontoret, tilgjengelig for spillere utover dagen, forteller NTG-trener Sigurd Rushfeldt, og understreker:

— Samtidig er ikke vi heller profesjonelle, og hvis det skulle være slik at noen trenger noe mer, så hjelper vi til med det.

Rushfeldt er selv rystet over bildene og rapportene som kommer fra Brussel tirsdag.

— Det er helt tragisk det som har skjedd. Det får oss alle til å tenke ekstra over hvor nært dette har kommet, sier Sigurd Rushfeldt.

Les også

Terroren skaper usikkerhet for norske sykkelproffer

— Kan ikke stoppe oss

Under Belgia-oppholdet så TIL-delegasjonen blant annet bevæpnet militær i gatene.

— Vi hadde med oss en lokal guide som fortalte oss at de var der på grunn av økt risiko, sier NTG-trener Jon Midttun Lie.

Henrik Carlyle har reist mye til utlandet både med TIL og aldersbestemte landslag. 17-åringen er åpen på at hendelsen gjør han engstelig, men det skal ikke få stå i veien for å få riktig matching på veien mot fotballdrømmen.

I februar avlyste TILs akademilag en reise til Tyrkia på grunn av terrorfare.

— Akkurat nå virker det litt skremmende må meg. En del ekstremister ønsker å ytre sin mening på vegne av religion. Men vi kan ikke bli redd for å reise til utlandet og møte internasjonal motstand, sier 17-åringen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL