Fotball

Sandstø roses av tidligere spillere

<p><strong>ÅLESUND</strong>: AaFK-aktuelle Arne Sandstø får nesten bare ros fra fra profilerte spillere han tidligere har trent.</p>

OSLO 20070422: Trener Arne Sandstø, Odd etter eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Odd Grenland på Ullevaal stadion i Oslo. Lyn vant 3-1.Foto: Lise Åserud / SCANPIX
 • Sindre Halkjelsvik

Sunnmørsposten har snakket med Anders Rambekk, Tommy Svindal Larsen, Erik Holtan og Jan FrodeNornes om Arne Sandstø.

Sandstø tygger nå på et tilbud fra AaFK om å ta over trenerjobben etter PerJoar Hansen, og skal vi tro denne kvartetten, er Sandstø et strålende valg.

— Arne er en av Norges beste trenere. Han var kanskje den viktigste årsaken til at jeg ønsket meg tilbake til Odd, sier Lillestrøm-spiller Anders Rambekk (31).

Han spilte under Sandstø i Odd til og med 2004, og skrev i sommer treårskontrakt med gamleklubben fra og med nyttår 2008, for så å se Sandstø få sparken noen måneder seinere.

Fin miks

— Arne er enkelt og greit veldig dyktig og en fin person. AaFK er veldig heldig om han takker ja, sier Rambekk.

Som trekker fram miksen av fotballfaglighet og personlighet .

— Han har vært spiller sjøl på høyt nivå, og mestrer både 4-3-3 og 4-4-2. Han er også flink til å behandle folk. Han vet å trykke på de riktige knappene for å få ulike folk til å prestere sammen. Jeg vil si at det i Norge er for få i gåsøyne «normale» trenere, men Arne er absolutt blant disse. Jeg tror også han har lært mye av motgangen i Odd de siste årene, sier Rambekk.

For mange baller

Tommy Svindal Larsen (34) kom tilbake til Odd fra Nürnberg i 2005 og har tidvis vært åpent kritisk til mangel på profesjonalitet i moderklubben.

Han er nyansert om Sandstøs rolle i Odd.

— Om det går i orden med AaFK, får klubben en veldig engasjert og svært ærgjerrig trener. I Odd hadde Arne altfor mange oppgaver i tillegg til å være trener. Det gikk tidvis ut over treneroppgaven.

Svindal Larsen tror Sandstø kan blomstre skikkelig under bedre rammevilkår i AaFK.

— Da kan han få ut det han står for bedre enn han klarte her i Odd. Arne kan veldig mye fotball. Blant annet hadde han et ønske om å spille en 3-5-2 formasjon her i Odd. Det lot seg ikke gjennomføre av flere årsaker, men dette var unorsk og viser at han er villig til å tenke annerledes.

— Og det er jo ingen tvil om at Arne er enkjempeflott type, sier Tommy Svindal Larsen.

Beholder roen

Erik Holtan (38) stod i mål for Odd til og med 2005, og fikk med seg cupfinaleseier over Viking i 2000, cupfinaletap for Vålerenga i 2002 og 4. plass i eliteserien i 2003 sammen med Sandstø.

— Arne er en ledertype som beholder roen i stressa situasjoner. Han lar seg ikke affisere av gode eller dårlige resultater. Slike ledere liker vi spillere, men han tok av og til litt lett på treningsarbeidet. Arne liker også å stå i sentrum som leder, og tar ansvaret sjøl når det trengs, sier Holtan.

Åpen og ærlig

Sandefjord-spiller Jan FrodeNornes (34) spilte i Odd til han ble utlånt til Strømsgodset før 2006-sesongen.

— Arne er veldig profesjonell på på treningsfeltet, har jo vært spiller på høyt nivå sjøl og legger derfor opp treningene godt etter sin spillestil. Jeg vil si at han behersker ulike måter å spille på like godt, både offensivt og defensivt, og han kan både 4-3-3, 4-4-2 og 3-5-2. Nornes stemmer i med sine tidligere lagkamerater.

— Arne er en likandes kar med godt humør. Han er åpen og ærlig og tar tak i tingene når de skjer. Han skapte en fantastisk garderobekultur og tar seg sjøl ikke høytidelig. Han er med på en fleip, sier Nornes.

Som også legger vekt på Sandstøs evne til å ta vare på unge spillere.

— Han ga Jan Gunnar Solli og Espen Hoff sjansen tidlig, og er ikke redd i det hele tatt for å bruke unge spillere. Arne får de unge spillerne til å føle seg trygge.

Les også

 1. Perry har tro på Sandstø

 2. Sandstø fikk AaFK-tilbud

 3. AaFK møtte Sandstø i går

 4. - AaFK er interessant

 5. - Det er spillere som ville blitt fjernet

 6. Trodde de hadde sparken allerede i sommer

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien