- Ajer kommer til å bli savnet

Kristoffer Ajer vil etterlate seg et tomrom når han drar fra Start etter kampen mot Stabæk.

Her er noe av det Kristoffer Ajer har opplevd med Start. Han har kunnet juble over ni seriemål, og en kvalikseier over Jerv forrige sesong.
  • Håvard Karlsen

KRISTIANSAND (fvn.no): — Kristoffer har vært god, og han er en spiller vi kommer til å savne her i klubben, sier Espen Børufsen.

Start-spillerne har latt seg imponere av Ajer helt siden han kom fra Lillestrøm sommeren 2014. — Vi så tidlig at han var bra, og at han kom til å klare å spille for oss. Det er imponerende det han har gjort, med tanke på at han er så ung som han er. Jeg tror kanskje mange glemmer at han bare er 18 år. Han har en voksen spillestil, og han tør hele tiden å prøve. Det er gøy å se, sier Børufsen.

**LES HISTORIEN OM AJERS TID I START:

Les også

Tilfeldigheten som ble gull verdt for Start

(krever innlogging)**

Ajer reiser til Skottland 17. juni. Da venter en tøff oppgave med å bevise at han fortjener en plass på laget til det skotske storlaget Celtic.

— Jeg tror han kan bli så god han bare vil. Det blir spennende å se. Celtic er et godt lag, men jeg ser ingen grunn til at han ikke skal spille seg inn på det. Kristoffer er en god spiller, det har han vist her, og så håper jeg det klaffer for ham i Celtic, sier Børufsen.

Rolf Daniel Vikstøl skryter også at gutten fra Rælingen.

— Han er et ekstremt stort talent, som er så heldig som har fått sjansen til å gå til en stor klubb i Skottland. Det blir vemodig å si farvel til ham, men det blir stort for Ajer å komme seg videre, og det er gøy for en klubb som Start som har hjulpet ham på veien, sier Vikstøl.

- Mange gode år foran seg

Steinar Pedersen beskriver Ajer som en ekstremt dedikert fotballspiller.

— Jeg har hatt gleden av å kjenne Ajer fra da jeg i Lillestrøm. Han er moden i hodet sitt, han har fått sjansen i eliteserien tidlig, og grepet den bra. Han har mange gode år foran seg som fotballspiller, sier Pedersen.

Ajer er trolig en av Start-spillerne som har vært mest på treningsfeltet, og han har hatt en fin utvikling siden han kom til Start.

— Han legger alltid ned det lille ekstra, og trener masse. Det er det som skal til for å bli bedre. Det er ikke tilfeldig at han blir utenlandsproff i så ung alder, sier Pedersen.

- Hvordan tror du det blir for ham i Celtic?

— Det blir et tøffere miljø og en tøffere hverdag enn her, og man blir i større grad overlatt til seg selv. Jeg tror han kommer til å takle det fint, for han vet hva som skal til for å lykkes, sier Pedersen.

Mister ledertype

Espen Hoff sier at Ajer er en av de mest modne ungguttene han noensinne har spilt med.

— Han er en klok fotballspiller og en oppegående type, som har ferdigheter litt utenom det vanlige, sier Hoff, og legger til at Start også mister en ledertype når 18-åringen reiser.

— Han er en ressurs både på og utenfor banen, og en fin fyr, sier Hoff.

Start-veteranen gleder seg til å følge den videre karrieren til Ajer.

— Jeg er sikker på at han kommer til å nå veldig, veldig langt, sier Hoff.

Kaller Ajer unik

Even Ørey Brandsdal sier at Ajer har vært en av klubbens største profiler de siste to årene.

— Ajer er egentlig unik på veldig mange områder. Han viser at det er mulig å utvikle seg i Start også, og ta steget ut i Europa, sier Starts administrerende direktør.

Ajer kom gratis fra Lillestrøm sommeren 2014, og klubben har tjent gode penger på stortalentet.

— Bonusen er at Ajer også genererte inntekter for klubben, sier Øgrey Brandsdal.

- Hva betydde de pengene for Start?

— Veldig mye. Ajer var i potten da vi fikk investorer som hadde lyst til å investere penger i fremtidige spillersalgsgevinster, sier Øgrey Brandsdal.

Det var tilfeldigheter som gjorde at Ajer endte opp i Start i sin tid.

— Sånn er det for alle klubber. Det er tilfeldigheter som gjør at man får en så stor profil. Denne gangen var det vår tur, og det er vi veldig takknemmelige for, sier Øgrey Brandsdal.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk