Fotball

Ørn-trener om rivalene: - Det er ikke noe de har skapt selv

Men Trondheims-Ørn trener Trond Schjølberg hevder han ikke bryr seg om andre klubbers pengebruk.

Trond Schjølberg skulle ønske treningsfasilitetene var bedre. Digitalsport

 • Emil Johansson
Les også

La Manga-turneringen: Se alle kampene og høydepunktene her

De siste årene har flere norske klubber skaffet seg investorer som bruker store summer på norske klubber. Avaldsnes «rike onkel» Arne Utvik har brukt mye penger på å finansiere klubben, og de hentet trenerprofilen Tom Nordlie til klubben i midten av desember. Ørns nye trener Trond Schjølberg tenker ikke nevneverdig på de andre klubbenes bruk av penger og tror det er sunt å få inn Tom Nordlie i Toppserien.

Penger

— De må få lov å bruke penger, og jeg synes det er bra at de henter norske spillere for de pengene. At Tom Nordlie har kommet inn ser jeg også på som positivt. Han kjenner jeg fra før og han er en dyktig trener. Jeg tror han kan være med å få mer oppmerksomhet rundt Toppserien. Jeg har kommet til en klubb med mange gode spillere. Her trenes det godt og spillergruppen fungerer sammen. Det viktigste er å holde på spillerne vi har og det klarer vi.

Han velger likevel å sende et lite stikk i retning investorene.

— Lillestrøm og Avaldsnes spiller i en helt annen divisjon når det kommer til penger. Det er ikke noe de har skapt selv, for her er det enkeltpersoner som har kommet inn med kapital for å kunne gjøre slike ting. Så lenge det sitter en fyr i klubben og er full av penger, så må de få lov å gjøre det. Inntil det kommer en Onkel Skrue fra Trondheim så er det ikke noe å gjøre med. Jeg er ikke misunnelig på de andre klubbene. Vi skal være med å sette vårt preg på Trondheims-Ørn, sier Schjølberg.

Sjokkert over fasiliteter

Da Schjølberg begynte i jobben trudde han de andre trenerne spøkte når de fortalte om fasilitetene i brakken på Lade.

— I Bodø så er det mye bedre opplegg rundt klubben. Grand Bodø er en stor klubb sammenlignet med Ørn når det kommer til fasiliteter. I brakka er det verken innlagt vann eller toalett. Jeg trodde de andre spøkte med meg da de fortalte at vi er nødt å gå over til andre bygget for å gå på toalettet. Den så jeg ikke komme, sier Schjølberg og ler før han fortsetter.

— Heldigvis har vi fått området på Lade til å trene på. Tidligere så kjørte spillerne overalt i byen for å trene, og det var ikke en gunstig situasjon for oss. Det er utrolig viktig at vi har fått et eget sted å forholde oss til og når vi får tribune og alt på plass så kommer det til å tydeliggjøre sportsklubben Trondheims-Ørn, avslutter Schjølberg.

 1. Les også

  Dette er Trondheims-Ørns nye trener

 2. Les også

  Ørns nye trener ble frelst av Eggen-filosofien

Les mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. Avaldsnes IL
 3. Trondheims-Ørn

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Toppseriedebatten: – Jeg synes det er så idiotisk

 2. FOTBALL

  Landslagssjefen rådet Nordlie til å bli dametrener

 3. FOTBALL

  Tom Nordlie bekreftet klar som ny trener for damelag

 4. FOTBALL

  Dette er Trondheims-Ørns nye trener

 5. FOTBALL

  Ørns nye trener ble frelst av Eggen-filosofien

 6. FOTBALL

  Kjøper utlendinger og tar seg til cupfinalen