Fotball

Trondheims-Ørn tapte for dumpekandidat

Havnet bakpå allerede etter 25 sekunder.

INGEN POENG: Lisa Marie Utland scoret, men Ørn tapte (arkivfoto). Foto: Arkivfoto: Glen Musk

  • Martin K. Andersen

ARNA-BJØRNAR – TRONDHEIMS-ØRN 2-1

Allerede etter 25 sekunder kunne man konstatere at Trondheims-Ørn skulle få et kjedelig bergensbesøk søndag. Omtrent før kampen var i gang hadde Lauren Bohaboy vært frampå og satte inn ledelse for Arna-Bjørnar.

Åpningssjokket var akkurat det et Arna-lag som kjemper for å unngå nedrykk trengte. Etter 22 minutter doblet de også ledelsen. Trondheims-Ørn klarte ikke å få til en skikkelig klarering, og Vilde Bøe Risa kunne sette ballen i mål til 2-0 fra 20 meter.

Gjorde tre tidlige bytter

Tross en tung åpning på kampen ble ikke Ørn overkjørt. Men hverken i egen eller Arnas 16-meter maktet de å vinne de avgjørende duellene.

Ørn-trener Kevin Ingebrigtsen gjorde to bytter ved pause, ut med Ingrid Syrstad Engen og Marit Clausen, inn med Andrea Haugstøyl og Sarah Suphellen. Allerede etter timen gjorde han så sitt tredje og siste bytte for dagen da Elen Sagmo Melhus kom inn for Julie Adserø.

Bedring

Det hjalp noe – Trondheims-Ørn førte det meste av andre omgang og hadde stadige tilløp til gode sjanser, og etterhvert også flere muligheter de burde utnyttet. Men ingen av dem klarte de å få forbi Arnas keeper Megan Kinneman – ikke før toppscorer Lisa-Marie Utland puttet ballen i nettet med drøye ti minutter igjen å spille.

Det var litt for sent til å rekke å få med seg flere mål og poeng – og dermed er Ørn på sjuendeplass på tabellen. De står nå i fare for å ende på åttende – men er også fortsatt så absolutt på skuddhold av femteplassen.

Arna-Bjørnar på sin side sikret seg et lite pusterom ned til kvalikplassen til 1. divisjon.

Les også

  1. Herlovsen-show da Klepp tapte stort

Les mer om

  1. Trondheims-Ørn