Fotball

I kveld kan Rooney slå ikonisk rekord

— Hadde vært deilig å få det unna.

Wayne Rooney har Bobby Charltons scoringsrekord innen rekkevidde.
  • NTB

Wayne Rooney er ett mål fra å utligne Bobby Charltons England-rekord. På lørdag kan rekorden ryke mot miniputten San Marino.

Rooney har ikke hatt en god start på sesongen for Manchester United, og mange har stilt spørsmål og spissen noensinne kommer tilbake på godt, gammelt nivå.

Her smiler Wayne Rooney under en pressekonferanse fredag.

Han scoret riktignok hattrick da Manchester United slo Club Brugge borte i mesterligakvalifiseringen, men innsatsen i Premier League har vært begredelig så langt. Der er han målløs siden april.– Som spiss vil jeg score, det er klart. På grunn av historien min tar folk helt av når jeg ikke scorer. Jeg er lagspiller, og må akseptere at jeg ikke scorer i alle kamper, sier han.

Les også

Forundret Rooney etter Uniteds rekordkjøp: «Hvem er han?»

– Vet sjansene kommer

Lørdag kveld kan Rooney slette Charltons rekord. Scorer han to mot San Marino, er han tidenes toppscorer for England. Charltons rekord lyder på 49, en rekord som har stått siden 1970. – Det hadde vært deilig å gjøre det for å få det unna, sier Rooney.

Han er også nær ved å slette Charltons målrekord for Manchester United. Rooney trenger 17 mål for å gjøre det denne sesongen, men da må han få opp dampen etter en svak sesongstart.

– For seks, sju år siden hadde jeg vært mer frustrert. Nå er jeg tålmodig, for jeg vet sjansene kommer. Da skal jeg ta vare på dem, sier han.

Les også

Wayne Rooney-show sendte United til Champions League

Ferguson overrasket

Mange i engelsk presses største bekymring når det gjelder Rooney er ikke mangelen på mål, men hva han faktisk presterer på banen. I samtlige seriekamper denne sesongen har han vært direkte svak, og touchen, farten og skuddfoten har vært fullstendig fraværende.

Sir Alex Ferguson, som virket å ha mistet tålmodigheten med Rooney like før han ga seg som United-sjef for to år siden, sier han er overrasket over hvor mange mål hans gamle elev har scoret i karrieren.

– Vi så på ham som en fotballspiller, vi trodde ikke han skulle bli en ren målscorer, sa Ferguson i et intervju med ITV tidligere denne uken. (©NTB)

Les også

  1. Engelsk storavis til stormangrep på van Gaal

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Englands herrelandslag fotball
  3. San Marinos herrelandslag fotball
  4. Wayne Rooney