Fotball

Brann-keeper venter på dommen fra Norling

Nå skal Brann gjennomføre spillersamtaler. Keeper Øystein Øvretveit (20) er mer spent enn mange andre.

Her er Øystein Øvretveit fra en Brann-trening.
  • Mads Bøym
  • Anders Pamer

Denne uken går Brann-trener Rikard Norling i gang med individuelle samtaler med alle sine spillere. Under tilsvarende seanser i fjor, fikk flere spillere klar beskjed om at de ble vurdert til å stå langt bak i køen. Om Norling vil være like tydelig i talen dette året, er vanskelig å vite, men at enkelte spillere har større grunn enn andre til å være spente før samtalene, er klart.

Les også

Dette er konkurransen Leciejewski trengte

Blant dem som kan være ekstra nysgjerrig: keeper Øystein Øvretveit. I fjor var han andrevalg bak Piotr Leciejewski. Nå har han fått ytterligere konkurranse fra amerikanske Alex Horwath.

— Du har sagt du må være nærmere laget i år enn du var i fjor for å bli i Brann, står du ved det, Øvretveit?

— Ja, det gjør jeg.

- Hva tenker du om den skjerpede konkurransesituasjonen?

— Nå er alt veldig nytt. Jeg skal i hvert fall la det gå noen dager og ha noen samtaler, før jeg tenker over min rolle her. Vi får se etter spillersamtalene som kommer nå.

Branns fungerende sportssjef Rune Soltvedt var i forbindelse med Horwaths ankomst tydelig på at klubben måtte ha tre keepere i A-lagsstallen.

— Det ville vært uansvarlig av oss ikke å ha det, sa Soltvedt.

Men Øvretveit er ikke lysten på å spille tredjefiolin.

- Ble du skuffet da Horwath kom inn?

— Skuffet og skuffet... Det var til en viss grad forventet i og med at Ådne (Nissestad, tredjekeeper i fjor) ikke fikk ny kontrakt. Jeg er veldig glad i konkurranse, så kanskje dette bare trigger meg litt ekstra. Men vi får se hvilke planer trenerne har.

Øvretveit sier videre at han opplever keeperkampen som åpen – mellom alle tre.

Les også

Leciejewski om keeperduellen: - Krigen er i gang

— Ja, det gjør jeg. I større grad enn i fjor. Fordi jeg har tatt steg hele veien, blant annet styrkemessig nå i vinter. Akkurat det tror jeg kommer til å hjelpe meg mye i år.

Øvretveit sto to kamper i eliteserien i fjor og også kvalifiseringskampene mot Mjøndalen der Brann ble sendt ned en divisjon. Han har vært hele sin seniorkarriere i Brann, foruten et kort utlån til Vard Haugesund. 20-åringen er ikke innstilt på å tilbringe inneværende år med Branns 2.-lag i 3. divisjon.

— Jeg bør spille 1. divisjon, det er jeg helt klar på. Vi får se hva som skjer fremover før vi tar en endelig avgjørelse.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien