Bakenga klar for RBK: - Jeg er tilbake som en bedre spiller

23-åringens overgang ble klar mandag ettermiddag.

KAN KOMME «HJEM»: Mushaga Bakenga på RBK-trening mandag.

Det er hektisk møteaktivitet på Lerkendal mandag. Fotballagent Jim Solbakken har vært på Brakka, blant annet for å få i stand en endelig overgang for Mushaga Bakenga.

Den overgangen gikk i orden mandag ettermiddag. Bakenga kommer fra belgiske Club Brugge.

— Det er godt å få det på plass. Nå kan jeg endelig spille kamper igjen, ikke bare trene, sier Bakenga til adressa.no.

— Ting har falt veldig bra på plass, og det har ikke vært vanskelige samtaler med Brugge, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

- Har hatt en plan lenge

I KJENTE FARGER: Mushaga Bakenga takker Jonas Svensson for målgivende pasning mot Aalborg i en treningskamp tidligere i sommer.

Han har trent med Rosenborg og spilt treningskamper for klubben den siste måneden.— Det skal bli deilig å få ha på seg drakta i kamp og spille på Lerkendal i svart og hvitt igjen, innrømmer han.

Bakenga har skrevet under en kontrakt ut 2017-sesongen.

— Det er greit for begge parter akkurat nå med den kontraktslengden. Vi må bruke tiden på å bli kjent igjen, og så får vi ta det derfra. Nå handler det bare å komme i gang, sier han.

23-åringen kan spille både kant og spiss.

— Det er de posisjonene jeg er mest aktuell for, ja. Jeg og Kåre (Ingebrigtsen, journ.anm.) har hatt en klar plan ganske lenge. Jeg skal ikke avsløre alt vi har pratet om, men jeg skal være med og bidra, slår han fast.

Skadeplaget

Bakenga kom til Rosenborg i 2007 og debuterte for klubben i 2009. Han står foreløpig med 12 mål på 34 seriekamper for Rosenborg. I januar 2012 ble han solgt til belgiske Club Brugge. RBK skal ha mottatt om lag 20 millioner kroner for Bakenga den gang.

TILBAKE I TRONDHEIM: Mushaga Bakenga på vei inn for å signere med RBK mandag. Til høyre for Bakenga sportslig leder Stig Inge Bjørnebye, Tove Moe Dyrhaug (skjult bak fysio) Per Johnny Garli og Grete Øiaas.

Proffoppholdet i Belgia ble aldri noen suksess, og 23-åringen har vært utleid til Cercle Brugge, danske Esbjerg, Eintracht Braunschweig og Molde.Oppholdet i Molde ble preget av skader. Etter å ha fått lite spilletid av Ole Gunnar Solskjær denne sesongen, var han igjen Brugge-eiendom i sommer. En viktig jobb for Bakenga når han nå har vendt «hjem» er å få skikk på en skadeplaget kropp.

— Vi er nødt til å passe på belastningen på kroppen min, jeg jobber med å tåle den. Men ingen kjenner meg bedre enn Haakon Schwabe (Rosenborgs medisinske koordinator, journ.anm.), så finner vi en balanse bør det bli bra til slutt, sier Bakenga.

— Angrer ingenting

- Dro du for tidlig ut?

— Nei, jeg er ikke typen som angrer på ting jeg har gjort. Hadde jeg ikke dratt hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. Jeg har fått venner for livet og gjort erfaringer jeg ellers ikke ville fått. Jeg er tilbake som en bedre spiller enn 19-åringen som dro ut, slår han fast.

— Selvfølgelig kunne en del ting vært annerledes, det gjelder mest at jeg kunne holdt meg skadefri. Men da jeg dro fikk vel Rosenborg en god del penger også, sier Bakenga.

At en tidligere RBK-spiller dro til Molde for å spille fotball førte til negative reaksjoner fra en del RBK-supportere.

TALENT: Erik Botheim signerte for RBK og ble ønsket velkommen til kubben av trener Kåre Ingebrigtsen.

— Den kritikken har ikke hatt noen betydning. Jeg har alltid vært glad i Rosenborg, og har alltid følt at RBK deler den kjærligheten tilbake, sier Bakenga.- Jeg liker Kjernen, de er best i Norge. Jeg hadde et nært forhold til dem sist jeg var her, og tenker å ha det nå også. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal bli godt mottatt, jeg har vokst opp her og kommer hjem igjen, sier den hjemvendte spissen.

16-åringen Erik Botheim er også klar for RBK. Han gjennomførte en medisinsk test på Lerkendal mandag. Botheim kommer fra Lyn.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk