Kiessling: - Kritikken mot meg har vært tøff å takle

Hevder han ikke skjønte hvordan ballen gikk i mål.

Stefan Kießling fikk godkjent et mål han strengt tatt ikke skulle ha hatt.
  • 100% Sport

Leverkusen-spissen Stefan Kiessling tar til motmæle mot kritikken han har fått etter den såkalte «spøkelsesscoringen» mot Hoffenheim fredag.

Han forklarer det hele med at han ikke skjønte at ballen havnet i målet gjennom nettveggen.

— For meg er det viktigste at 30.000 mennesker på stadion ikke forsto hva som skjedde, og jeg var én av dem, sa Kiessling til TV-stasjonen Bayer 04 tirsdag.

Det var 22 minutter før slutt i fredagens kamp at den bisarre situasjonen oppsto. Kiesslings heading gikk i nettveggen, men ballen snek seg inn gjennom et hull i nettet. Dommer Felix Brych, som sto perfekt plassert, godkjente til de flestes forundring målet.

Ulikt Økland

For 32 år siden oppsto en lignende situasjon da den norske Leverkusen-spissen Arne Larsen Økland i en kamp mot Bayern München skjøt gjennom et hull i nettveggen, og dommeren ville godkjenne målet. Økland gikk selv til dommeren og sa at det ikke var mål, og for det fikk han masse ros.

Økland hadde i parentes bemerket allerede scoret tre mål i den kampen, som Leverkusen vant 3-0. Kiesslings mål ga Leverkusen en 2-0-ledelse, og kampen endte til slutt 2-1. — Kritikken mot meg de siste dagene har vært tøff å takle fordi alle beskylder meg for å ha sett at ballen gikk gjennom nettveggen. Hvis det var tilfelle så ville jeg fortalt at ballen gikk gjennom det dumme hullet, sa Kiessling.

Tysk Bundesliga har ikke tatt i bruk den nye mållinjeteknologien, som ifølge en FIFA-delegat ville ha avslørt det hele, og heller ikke de ekstra assistentdommerne som holder øye med målgården.

Avgjørelse mandag

Hoffenheim har sendt saken videre og håper at kampen enten vil bli spilt på nytt eller at man møtes og avslutter kampen med 22 minutter igjen på klokka og 1-0 på måltavla.

Ifølge Tysklands fotballforbund (DFB) skal saken behandles mandag, iallfall dersom Hans Lorenz gjenvelges som leder av domsutvalget under et møte i Nürnberg torsdag og fredag. (©NTB)