Sønnens varme ord omBrann fikk Kaz til Bergen

De nære familiebåndene blir ikke et problem, lover den nye assistenttreneren.

KLAR FOR BRANN: Kaz Sokolowski blir ny assistenttrener i Brann.

Brann Stadion (bt.no): Branns nye assistenttrener Kaz Sokolowski begynte rett på i sin nye jobb.

Etter å ha presentert seg kort for spillergruppen, bar det ut i styrtregnet på Nymark for å være med å lede den første treningsøkten etter tolvdagersferien Brann-spillerne nå har lagt bak seg.

Etterpå forklarte han hvorfor han har valgt å komme til Bergen.

— Spennende klubb, spennende team, spennende lag, sa han.

Hans sønn, Tomasz Sokolowski, har også fungert som en god reklamemann for Sportsklubben.

— Jeg har hørt masse gode, positive ord fra Tomasz om laget, klubben og byen. Derfor ville jeg hit, sier Sokolowski senior.

Tomasz er taus

Han synes det er uproblematisk å jobbe så tett med sin sønn.

— Ja, det går fint. Vi har tidligere vært i Lyn som far og sønn, men da var det litt annerledes. Vi bodde nesten sammen, det ble litt for mye. Nå er Tomasz voksen, og proff fra A til Å. Så det er ikke et problem.

Tomasz Sokolowski var på treningen torsdag, men sa han hadde «mediefri», og ønsket ikke å si noe om det å få sin far inn i trenerteamet. Men Branns sportsadministrartor Rolf-Magne Walstad sier til BT at klubbledelsen sjekket hva Tomasz ville synes om det.

— Vi spurte om han syntes det var greit, og da sa han ja. Hadde han sagt nei, måtte vi selvfølgelig revurdert det. Men dette har helst foregått gjennom samtaler mellom Rune (Skarsfjord) og Kaz, og mellom meg og Kaz. Det var ikke sånn at Tomasz ønsket seg ham, sier Walstad.

Sokolowski ser frem til sine nye oppgaver i Bergen.

— Jeg gleder meg til å sette fokus her nå. Det var veldig fint å jobbe med Martin (Andresen), Kjetil (Rekdal) og Vålerenga-miljøet i nesten fem år, men nå er det ny kurs. Og jeg gleder meg voldsomt til å gi og få noen nye impulser.

Delte kontor med Skarsfjord

Kaz Sokolowski har bakgrunn fra Norsk Toppidrettsgymnas (NTG), i likhet med trener Skarsfjord, Walstad, assistenttrener Kenneth Mikkelsen og analyseansvarlig Tomi Markovski.

— Vi delte kontor på NTG fra jeg var 25 til jeg var 30, forteller Skarsfjord.

— Det var en lærerik tid for meg, jeg fikk en del nye perspektiver både på repertoar og terping, han har noen referanser som han bidro med fra sin fotballutdannelse som jeg fant utrolig inspirerende som ung trenerspire.

— NTG har vært dyktig til å rekruttere unge, fremadstormende trenere i mange år. Noen av dem har kommet hit, andre er fortsatt ute i andre fotballklubber i Skandinavia, sier Walstad.

Etter det BT kjenner til, ble Sokolowski oppmerksom på interessen fra Brann kort tid før fotballpausen begynte. Brann sier de har jobbet med å få en avtale på plass inntil for et par dager siden.

— Det viktigste var å få en god løsning, og ikke en kjapp en, sier Walstad.

Gleder seg til å jobbe med de unge

Kaz Sokolowski har tatt den nest høyeste trenerutdanningen i Europa, og har bakgrunn fra Sandefjord og Asker, i tillegg til Vålerenga og Lyn. Sllik beskriver han seg selv som trener:

— Jeg er detaljert. Så er jeg veldig opptatt av individuelle ferdigheter, satt inn i relasjoner, spillestil og roller.

Han har et godt rykte som talentutvikler, og at Brann nå har en rekke spennende, unge spillere, har vært viktig for valget om å flytte til Bergen.

— Det har gjort det lettere å bestemme meg. Jeg har hørt at det er mange unge gutter på vei, og det gleder meg voldsomt. Jeg har jobbet masse med unge både i NTG-miljøet og Vålerenga. Så dette blir gøy.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk