Fotball

Drømmeåpning sikret seier for Klepp

Etter to sure tap mot Avaldsnes og Stabæk trengte Klepp bare tre minutter på å sikre seieren mot Vålerenga.

Etter to sure tap mot Avaldsnes og Stabæk trengte Klepp bare tre minutter på å sikre seieren mot Vålerenga.
  • Charlotte Mæland

Klepp — Vålerenga 3-1

Klepp hadde ikke scoret i de to første seriekampene i Toppserien i år, men mot Vålerenga trengte Susanne Vistnes bare tre minutter på å finne nettmaskene. I andre omgang trengte hun bare to minutter på å score, og da var seieren på langt nær sikret. Vistnes kunne derfor smile og være veldig fornøyd.

– Det var kjekt å score og veldig viktig å ta denne seieren. Med seieren kom vi over Vålerenga på tabellen, vi kom i gang med å vinne kamper og fikk scoret en del mål. Nå er vi i gang, sier Vistnes etter kampen.

Etter scoringen fortsatte Klepp å presse på, men slapp seg noe ned utover omgangen. Det ga Vålerenga rom til å komme på flere visitter. Det så noe skummelt ut da de første traff treverket og så satte Eliza Monique Campbell på et par prøver, men Klepps sisteskanse gjorde sakene sine bra.

Andre omgang startet som den første, men istedenfor å slippe seg nedpå fortsatte Klepp å kjøre på. Jærlaget hadde flere sjanser til å øke, men fremfor at det stod 3-0 på stadionuret var det Vålerenga som kom på en snarvisitt og fikk satt inn reduseringen.

– Viktig å komme i gang

Men Klepp ga ikke opp og viste Vålerenga at poengene skulle bli igjen på Klepp, for da det var knappe 20. minutt igjen å spille var det Line Smørsgård Krogedal som var først på ballen og fikk satt inn Klepps tredje scoring. At både hun og Vistnes er i gang med scoringene sine er positivt for både spissene og laget.

– Det er veldig viktig å komme i gang, for det er ikke helt likt meg å gå to kamper uten scoring, spesielt ikke når jeg har hatt så store sjanser. Det har vært litt irriterende. Men jeg har prøvd ikke å tenke på det og konsentrere meg om neste kamp, og derfor var det ekstra kjekt å få igjen for det i dag, sier Smørsgård.

Godt samarbeid

Både Vistnes og Smørsgård har hatt et opphold fra klubben, men denne sesongen får de endelig spille sammen igjen på topp. Som to forskjellige spillertyper har de også fått to forskjellige oppgaver på banen.

– Jeg skal møte, holde på ballen og være et oppspillspunkt, så får Line ta seg av løpingen, sier Vistnes med et smile.

Det gjør ikke noe for lynkjappe Smørsgård. Hun er glad for ha makkeren sin på plass i klubben igjen.

– Jeg synes vårt samarbeid er bra og det er godt å ha Susi tilbake igjen. Vi har jo spilt sammen før og har alltid funket godt sammen.

Når kombinasjonene dem i mellom sitter kommer også målene. Flere ganger ble Smørsgård satt opp i gode situasjoner, uten helt å få utnytte dem, men når det først sitter kan duoen sammen med islandske Gudmunda Brynja Oladottir fort være forskjellen på tap og seier.

– Når det sitter kan samarbeidet vårt virkelig være med på å avgjøre om det blir tre poeng eller ingen poeng. Vi tre fremme utfyller hverandre veldig godt, og Susi er veldig flink til å finne oss, og da er det vare for oss å ta løpene og skape sjansene.

Kampfakta

Klepp - Vålerenga 3-1

Pause: 1-0

Mål: 1-0 Susanne Vistnes (3.), 2-0 Vistnes (47.) 2-1 Anne Myren Stenstvedt (53.) 3-1 Line Krogedal Smørsgård (71.)

Dommer: Cathrine Eide, Ski og ballklubben Skjold

Gult kort: Kristin Jondal Risnes, Marie Bakke, Klepp, Maren Eithun Hauge, Vålerenga

Klepp (4-3-3): Eliza Monique Campbell - Kristin Jondal Risnes, Tuva Hansen, Lena Soleng Hansen, Astrid Grøttå Ree - Maria Hiim, Gry Tofte Ims, Karoline Surdal (Maren Knudsen, 60.) - Gudmunda Brynja Oladottir (Maria Min Xiu Sørenes, 73.), Susanne Vistnes, Line Krogedal Smørsgård (Marie Bakke, 73.)

Les også

  1. Surt tap for Klepp

  2. Klepp tapte serieåpningen