Fotball

Sola oppjusterer målsetningen etter solid borteseier

Et godt organisert Sola-lag tok alle poengene med hjem fra Bergen.

Sola-trener Maurice Ross.
  • Tomm Eriksen

FYLLINGSDALEN-SOLA 1-2

Etter en jevnspilt og sjansefattig kamp kunne Sola inkassere alle tre poengene på Varden Amfi i Bergen mot Fyllingsdalen.

— Vi er solide og godt organiserte defensivt, sier Sola-trener Maurice Ross. Han var meget fornøyd med at spillerne hans sanket alle tre poengene i en tett bortekamp.

— Disiplin og lojalitet ovenfor taktikk og kamplan er en av styrkene til denne spillergruppen, fortsetter skotten.

Luke ned

Etter snart halvspilt sesong har nyopprykkede Sola gjort sine saker bra og har fått en god luke på syv poeng til nedrykkstreken. Målsetningen før sesongen var å unngå nedrykk, det målet er nå oppjustert.

— Nedrykk er ikke et tema med denne spillergruppen, sier en selvsikker Ross.

— Vi ønsker å være i gruppen bak de aller beste, og etablere oss på øvre halvdel av tabellen, fortsetter han. Sola-treneren mener de har fått bra utbytte av resursene de har tilgjengelig. - Vi kan ikke måle oss med enkelte andre klubber i samme divisjon som betaler spillerlønninger langt over vårt budsjett, sier Sola-treneren.

Maldal tilbake

Maurice Ross var fornøyd med å ha Vegard Maldal tilbake i midtforsvaret etter hodesmellen han pådro seg i kampen mot Eidsvold Turn tidligere i sesongen. Ungutten Ådne Helland Vevatne og målvakt Lars Øvernes ble også trukket frem av Sola-treneren som viktige bidragsytere til borteseieren.

— På tross av få målsjanser til Fyllingsdalen, hadde Øvernes full kontroll i feltet, og hånderte det som var av innlegg og krossere på en god måte. Vevatne ser ut som han har spilt på dette nivået i 20 år, på tross av sin unge alder viser han stor rutine, sier Maurice Ross.

Simen Berntsen sendte Sola opp i ledelsen, som laget beholdt til pause. Etter 58 minutter utlignet Fyllingsdalen, før Steffen Dahl Bøifot ble matchvinner kvarteret senere. Det var forøvtig Bøifots andre scoring for sesongen fra sin backposisjon.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. FK Fyllingsdalen
  3. Sola FK