Fotball

Ørn snudde og vant etter overhaling i pausen

Kjeft var det som måtte til for å sikre Trondheims-Ørn tre poeng mot Røa.

SLO TILBAKE OG VANT: Trondheims-Ørn og Lisa-Marie Utland (nederst, med ansiktet mot kamera) tok nok en seier. Her fra seieren mot Avaldsnes.
  • Martin K. Andersen

TRONDHEIMS-ØRN – RØA 3-1

— Alt ble halvveis i første omgang. Så fikk vi litt kjeft i pausen og snakket om at vi måtte ha tro på oss selv, forteller spydspissen Lisa-Marie Karlseng Utland om forvandlingen i pausen.

— Det ble en overhaling i pausen, det var litt temperatur, men det går an å kjefte på dem også, humrer en til slutt riktig så fornøyd trener Trond Schjølberg.

For etter en traurig første omgang og 0-1 til pause, så kom et helt annet Ørn-lag på banen i andre omgang.

Karlseng Utland og Oda Bolkan Fugelsnes viste begge på kort tid det som manglet før hvilen: Duellstyrke og trøkk. Det ga to kjappe scoringer – og allerede etter sju minutter spill av andre omgang var kampen snudd.

— Det er artig at vi får til det vi blir enige om i pausen. Og når vi får den første scoringen, så blir alle giret, konstaterer en glad Lisa-Marie Karlseng Utland.

To fordums storheter

— Forskjellen handler om de enkle tingene, å få fart på ballen og ha bevegelser foran ballfører. Nå var vi så gode de første 25 minuttene av andre omgang at seieren var fortjent, sier trener Schjølberg.

Første omgang var en svak forestilling av både Ørn og Røa – to tidligere storheter som har havnet litt på etterskudd av de aller beste lagene. Men gjestene fra Oslo utnyttet den ene gangen de fikk en ordentlig sjanse før pause og Kine Kvalsvik ordnet 1-0. Etter hvilen kom så utligningen til Karlseng Utland etter fem minutter. Med hodet styrte hun inn et frispark fra Guro Reiten. Deretter var det Oda Fugelsnes som kjempet til seg ballen og med yttersiden av foten scoret elegant og sikkert.

Perle fra 16-åring

Og det stanset ikke der. Dagens vakreste scoring kom ved Ingrid Syrstad Engen i hennes første kamp fra start på hjemmebane. Syrstad Engen – fortsatt bare 16 år gammel – fikk en fin stikker inn i mellomrommet fra Inger Ane Hole. Den plassen og tiden brukte hun til å dundre ballen i krysset fra 20 meter – 3-1 og en kjempemarkering av hjemmedebuten fra start.

— Jeg har mast mye om at hun må skyte mer, hun kan det. Så etter scoringen så hun bort på meg. Det hjelper å mase, sier Trond Schjølberg lurt.

Les også

Klepp straffet seg selv

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Trondheims-Ørn
  3. Røa IL