Fotball

Fortsetter å overraske: Gikk forbi Molde og leder serien

Bodø/Glimt føk rett til toppen av tabellen med seier borte over Kristiansund.

Bodø/Glimts Håkon Evjen (nr 2 fv) feirer scoring mot KBK.
 • NTB

KRISTIANSUND - BODØ/GLIMT 1–2

Lagets to 19-åringer, Håkon Evjen og Jens Petter Hauge, scoret målene.

For første gang denne sesongen har alle lagene i Eliteserien spilt like mange kamper. Nå er Bodø/Glimt er på topp. Med sine 38 poeng er de to poeng foran Molde.

– Det er gøy. Vi har prestert fantastisk bra i 17 kamper, og det er vi stolte av. Men så er det mange fotballkamper igjen. Hvis vi tror at ting går av seg selv, så blir det ikke mange poeng, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.

 • Se høydepunktene fra kampen i videovinduet under:

– Det ble et slit, men det å vinne de krigerkampene når du må spille 10 mot 11 mot KBK. Det var en test om Bodø-guttene var blitt mannfolk, og de bestod den testen i dag, sa Knutsen.

Unge og lovende Håkon Evjen har vært het for de helgule i det siste. Han og Jens Petter Hauge var årsaken til at kampen ble utsatt fra 25. mai på grunn av U20-VM

Etter en snaut kvarter slo 19-åringen fra Narvik til igjen. Iskaldt inne i feltet fikk han uhindret stå og plassere ballen i mål utenfor Sean McDermotts rekkevidde. Det var Evjens åttende mål denne sesongen.

Les også

 1. Mediegigant krever supporterklubber for tusenvis av kroner etter ulovlig bildebruk

 2. Viking brøt vond rekke - sikret tre livsviktige poeng på tampen

KBKs Amidou Diop blir taklet av Bod/Glimts målscorer Håkon Evjen i eliteseriekampen i Kristiansund onsdag.

Hjemmelaget tok over

Etter scoringen begynte også hjemmelaget å få mer dreis på angrepene sine. Torgil Gjertsen var ikke langt unna utligning med en god heading etter 25 minutter.

KBK fortsatte å dominere banespillet og gjestene ble spilt lavt.

– Vi må nok opp flere hakk. Vi fikk et mål, men kan ikke fortsette på denne måten, sa målscorer Evjen til Eurosport etter at laget hans overlot initiativet i kampen fullstendig til vertene.

KBK har en god hjemmestatistikk og har hentet 15 av sine 23 poeng på hjemmebane.

Glimt-trener Kjetil Knutsen slo fast etter 1. omgang at lagets hans måtte unngå å miste ballen så høyt i banen og slippe til kontringer.

Etter en times spill var hjemmelaget noen få millimeter unna utligning. Nok en gang var Gjertsen sist på ballen med et farlig innlegg, men Glimts sisteskanse Ricardo Friedrich fikk fingertuppene på ballen som endte i tverrliggeren.

Les også

Kapteinen reddet poeng for Stabæk mot Vålerenga

Avsluttet med ti mann

Bodø/Glimt måtte spille over en halv omgang med ti mann. Ole Amund Sveen måtte forlate banen etter 66 minutter etter å ha fått sitt annet gule kort.

Etter 72 minutter utnyttet Glimt en overgang. Innbytter Hauge ble spilt igjennom av Evjen og nettet sikkert sitt annet mål for sesongen.

Bendik Bye reduserte til 1-2 og ga kampen spenning igjen. Han fikk veldig god tid til både å finte og sikte da han scoret fra skrått holdt med snaue ti minutter igjen av kampen. Det var hans fjerde mål for sesongen.

– Vi hadde mange muligheter, men slet med å få ballen i mål, sa KBKs målscorer.

Likevel holdt de gulkledde unna. Nå leder de sensasjonelt Eliteserien foran Molde og Odd med 13 kamper igjen.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Bodø/Glimt
 2. Eliteserien
 3. Kristiansund BK