Knalltøff trekning for landslaget: Dette er motstanderne hvis Norge kommer til EM

EM-trekningen i fotball plasserte Tsjekkia og Kroatia i gruppe D, der Norge får plass om laget tar seg gjennom nasjonsligaomspillet i mars.

Norge må til England i et eventuelt EM-sluttspill. Det er helt sikkert etter trekningen. Det kan også bli to kamper i Skottland.

Norge vil da møte både Tsjekkia og VM-sølvvinner Kroatia på Hampden Park i Glasgow i tillegg til England på Wembley i London. Men først må Serbia slås i semifinale og Skottland eller Israel i finale om EM-plass i mars.

Norge var ikke direkte heldig med trekningen, men det er liten tvil om hvem som hadde minst grunn til å glise. Verdensmester Frankrike og europamester Portugal ble begge trukket inn i gruppe F, der Tyskland spiller alle sine tre kamper på hjemmebane i München.

Island vil bli fjerde lag i den gruppen om laget skulle greie å ta seg gjennom nasjonsligasluttspillet for A-divisjonen.

Danmarks landslagssjef Åge Hareide kjente to av grupperivalene allerede før trekningen. Den tredje sto mellom Finland og Wales, og det blir nordisk oppgjør i Parken i første runde av gruppespillet.

Sluttspillets åpningskamp spilles mellom Italia og Tyrkia på Stadio Olimpico i Roma 12. juni.

Både semifinalene og finalen spilles på Wembley i London. Finalen spilles 12. juli.

Saken oppdateres

Trekningen av EM-sluttspillet fotball menn ble foretatt lørdag i Romanias hovedstad Bucuresti, med følgende utfall:

Gruppe A (Roma og Baku):
Tyrkia, Italia, Wales, Sveits.

Gruppe B (København og St. Petersburg):
Danmark, Finland, Belgia, Russland.

Gruppe C (Amsterdam og Bucuresti):
Nederland, Ukraina, Østerrike, omspillsvinner D eller A.

I utgangspunktet går vinneren av D-divisjonens nasjonsligaomspill (Georgia/Nord-Makedonia/Kosovo/Hviterussland) inn i denne gruppa, men Romania får plassen om laget vinner A-omspillet.

Gruppe D (London og Glasgow):
England, Kroatia, omspillsvinner C, Tsjekkia.

Vinneren av C-divisjonens nsjonsligaomspill (Skottland/Norge/Serbia/Israel) går inn i denne gruppa.

Gruppe E (Bilbao og Dublin):
Spania, Sverige, Polen, omspillsvinner B.

Vinneren av B-divisjonens nasjonsligaomspill (Bosnia-Hercegovina/Slovakia/Irland/Nord-Irland) går inn i denne gruppa.

Gruppe F (Budapest og München):
Omspillsvinner A eller D, Portugal, Frankrike, Tyskland.

Vinneren av A-divisjonens nasjonsligaomspill går inn i denne gruppa dersom det blir Island, Bulgaria eller Ungarn. Om Romania vinner, flyttes D-vinneren hit.

EM-sluttspillet avvikles i tiden 12. juni til 12. juli 2020 i 12 byer i like mange land, hvorav sju allerede har kvalifisert seg til EM og fire av de andre har mulighet til å slå følge gjennom nasjonsligaomspillet. Aserbajdsjan er eneste vertsland uten mulighet til å få EM-plass.

Englands landslagssjef Gareth Southgate under EM-trekningen i Bucuresti lørdag. Hans lag blir blant Norges motstandere om Lars Lagerbäcks lag greier å kvalifisere seg.