Rosenborg-krisen ble forverret i Bodø - Pellegrino fyrte løs etter kamp

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – RBK 3–2) Amahl Pellegrino (32) kom med en tirade mot Rosenborg etter et herlig fotballdrama på Aspmyra. Selv blir Bodø/Glimt-stjernen stemplet som «sutrete».

Bodø/Glimt vant selve oppgjøret 3–2, men «kampen» fortsatte foran pressen, der Pellegrino fyrte løs mot Rosenborg - og senere la seg flat overfor VGs reporter i Bodø.

– Det er vel sikkert ikke Rosenborg sin feil at de slipper inn tre mål i dag. Egentlig er vel de klart best, skal man tro tankegangen deres, sier han i intervjuet med TV 2.

Han mener klubben alltid skylder på andre faktorer enn seg selv.

– Sånn har de snakket hele sesongen. De legger alltid skylda på alt annet enn dem. Du ser jo hvordan de holder på. De kommer ikke langt med de greiene der i lengden.

– Det er deilig å sette skapet på plass i stedet for det «måk og mæl-greiene» deres. Det føles godt å vise Norge hvordan fin fotball spilles.

Grafikk: Sofascore.com

Så bytter han tema, med begrunnelse:

– Nå har jeg gitt den gjengen nok oppmerksomhet.

Før han la seg flat en halvtime etterpå, overfor VG:

– Det er en «huemist» etter match med kameraet rett opp i trynet mitt. Jeg beklager de uttalelsene. Hodet spinner på det høyeste giret, så det er en utblåsning jeg beklager for, sier Pellegrino.

– Det er ikke så veldig mye hold i de ordene jeg sa, annet enn at jeg var veldig glad for at vi tok tre poeng. Jeg legger meg flat.

Målscorer Sverre Nypan ble for øvrig historisk:

Erlend Dahl Reitan hadde en rekke konfrontasjoner med Pellegrino underveis i kampen. Før sistnevnte hadde lagt seg flat, ble backen spurt om det første intervjuet til Pellegrino:

– Jeg tenker at de får ha fokus på seg selv. Hvis de synes det er så gøy å harselere med andre, så får de gjøre det.

– Han sutret gjennom hele kampen i dag, så det er ikke sikkert han er så «good guy» som han framstår som i media, sier han til VG.

– Det er barnslig.

Det er en angrende Pellegrino helt enig i, når han møter VG:

– Det er helt greit, jeg tar den. Men sånn er fotballen. Hadde det første intervjuet mitt vært nå, så hadde ikke dette skjedd.

Kjetil Knutsen ble konfrontert med ordkrigen, men:

– Dette er en diskusjon jeg på ingen måte ønsker å være en del av, sier han til VG.

Selv om Rosenborg viste seg fra en helt annen utgave enn tidligere denne sesongen, bokfører trønderne sitt tredje strake tap på syv kamper og befester sin posisjon på nedre halvdel.

Samtidig fosser Bodø/Glimt videre, er fortsatt ubeseiret denne sesongen og leder årets Eliteserie.

Faris Pemi sendet Glimt i føringen tidlig, men Rosenborg slo tilbake da 16 år gamle Sverre Nypan ble deres yngste målscorer noensinne. Tross flere RBK-muligheter, gikk Glimt i ledelsen rett før pause. Vetlesen var målscorer.

Så utlignet Rosenborg nok en gang, ved Kristall Ingason. Avgjørelsen skulle falle etter timen, da Joel Mvuka kunne pirke ballen inn til 3–2. Per Ciljan Skjelbred kom innpå for RBK, men ble sendt i dusjen etter en skrekktakling fire minutter senere.

Marius Lode ble utvist for Glimt på tampen etter å ha meiet ned Ingason og pådratt seg sitt andre gule for dagen.

UTVIST: Per Ciljan Skjelbred får marsjordre i oppgjøret mot Bodø/Glimt lørdag.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk