Premier League-eventyret Erling Braut Haaland

 • Premier League-eventyret Erling Braut Haaland

  Publisert 22. mai, kl. 02:40

 • Akrobatikk. Saksespark. Brassespark.

  Kall det hva du vil. Men bli med på en reise gjennom gullsesongen.

 • 7. aug. West Ham-Manchester City 0-2

  Det tok 35 minutter og ni sekunder. Erling Braut Haaland satte straffesparket etter selv å ha blitt felt. Det første ligamålet ble feiret i meditativ stilling. Scoret også kampens andre etter pause. – En stor dag for meg og familien min, sa han etter å ha senket West Ham.

 • 21. aug. Newcastle-Manchester City 3–3

  Haaland scoret og snudde seg mot Newcastle-supporterne med en finger i øret. Gesten fikk 50.000 illsinte på St. James’ Park. 3–2-målet satte fyr på kampen. City klarte poeng. – Han er for stor. Han er for sterk, kommenterte Sky Sports Andy Hinchcliffe.

 • 27. aug. Man. City-Crystal Palace 4–2

  Ellevillt på Etihad. Palace ledet med to. Men i andre omgang eksploderte Haaland med tre mål på 19 minutter. Hans første kamp med trippelscoring i hat trickets hjemland. – Han har kommet inn perfekt, og er en utrolig ydmyk gutt, meldte Pep Guardiola.

 • 31. aug. Man. City-Nottingham F. 6–0

  Haaland tok med seg ballen etter å ha scoret sitt andre hat trick på hjemmebane i løpet av bare fem dager. – Jeg elsker det, noe du også kan se. Det er utrolig, sa den nye kongen av Manchester City. Mens kong Harald kommenterte hjemme i Norge: – Han er en spesiell, flott fotballspiller.

 • 3. sept. Aston Villa-Manchester City 1–1

  Gikk høyt til værs og satte venstrefoten på Kevin De Bruynes perfekte innlegg. Haalands 10. Premier League-mål på under en måned var et faktum. Dermed tangerte han Micky Quinns 30 år gamle rekord med et halvt snes scoringer på bare seks kamper.

 • 17. sept. Wolves-Manchester City 0–3

  Kunne feire en sjelden Haaland-scoring med Phil Foden og Kevin De Bruyne. Satte nemlig inn et langskudd fra utsiden av 16-meteren med høyre fot. – Han fortsetter å være et utrolig våpen for oss, kommenterte Pep Guardiola på Monileux Stadion.

 • 2. okt. Man. City - Man. United 6–3

  Haaland-fest. United-mareritt. Hat trick + to assists!

 • 8. okt. Man. City-Southampton 4–0

  Jærbuen styrte inn sitt 15. Premier League-mål mellom bena til Southampton-keeperen. Utlignet Billy McAdams rekord fra 1957 med scoring i 10 kamper på rad for Manchester City. – Forventningen er så høy nå. Publikum forventer at han skal score tre mål hver kamp, sa Guardiola.

 • 22. okt. Manchester City-Brighton 3–1

  Klokskap, finesse og duellstyrke. Samlet i ett mål. Scoret også på straffe.

 • 5. nov. Manchester City-Fulham 2–1

  Skapte ekstatisk glede med sin siste ligascoring før VM-pausen. Haalands matchvinnende straffe gikk i mål nesten fem minutter på overtid. – Et av de mest nervøse øyeblikkene i mitt liv, beskrev han. Haaland kostet på seg gult kort i jubelen. Med trøya som flagg feiret han med hele Etihad.

 • 28. des. Leeds-Manchester City 1–3

  Scoret to, men ville ikke juble for målene i fødebyen Leeds. Faren Alfie spilte 92 kamper for klubben. Hele familien var på tribunen. – Ikke i den villeste drøm spiller jeg på Elland Road for City mot Leeds. Du klarer ikke drømme om det engang, for det er så å surrealistisk, sa en stolt Haaland.

 • 31. des. Manchester City-Everton 1–1

  Haaland ga City ledelsen, men bunnklubben utlignet, og ødela festen på nyttårsaften. Stopper Ben Godfrey fikk spissen i bakken etter bare 10 sekunder og senere kranglet de åpenlyst. – Haaland er en veldig god spiller, men jeg måtte gjøre jobben min. Selvsagt ble han sur, sa Godfrey etterpå.

 • 19. jan. Man. City-Tottenham 4–2

  Etter en måltørke på 333 minutter kom uttellingen.

 • 22. jan. Manchester City-Wolves 3–0

  Sesongens fjerde hat trick. Det er flere Premier League-hat trick enn Cristiano Ronaldo og Ole Gunnar Solskjær, og like mange som, blant andre, Mohamed Salah, Carlos Tevez og Fernando Torres. – Det begynner å bli helt tullete dette her, kommenterte Gary Lineker på Twitter.

 • 15. feb. Arsenal-Manchester C. 1–3

  Åtte minutter før slutt punkterte han toppkampen med scoring på Emirates. Manchester City overtok ligaledelsen for første gang på over tre måneder. – Jeg er «grævla» sliten nå, men det var fantastisk følelse. Fantastisk fightet av gutta, rett og slett, sa Haaland.

 • 25. feb. Bournemouth-Man. City 1–4

  Etter «bare» ett mål på de seks siste kampene kunne Haaland juble for scoring med pasningslegger Phil Foden. Med sitt 26. ligamål satte Haaland rekord for City i Premier League (fra 1992). – Måten han har bidratt på er helt utrolig. Vi elsker ham og han hjelper oss så mye, sa Guardiola.

 • 11. mars: Crystal P.-Man. City 0–1

  Haalands eneste ligamål i mars måned var ikke veldig spesielt. Men straffescoringen på Selhurst Park var enormt viktig. Den kom 12 minutter før slutt. – Det er vondt i føttene og vondt i ræva etter feiringen (...) Jeg liker fightene, og det å kjenne at man har vondt og kjenne at man lever, sa han.

 • 8. april. Southampton-Manchester City 1–4

  Tre ukers skadeopphold kostet Haaland starten på Norges EM-kvalik. Men låret var - uten tvil - i orden da han saksesparket inn sitt eksepsjonelle mål i 2. omgang. Han scoret to. Guardiola: – Vi hadde to fantastiske tiår med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, men han er på det nivået.

 • 15. april. Manchester City-Leicester 3–1

  Rekordkamp. Spilte bare en omgang. Men det nok for å tangere Mo Salahs scoringsrekord i Premier League over 38 kamper (32 mål). Først en straffe stolpe inn. Så en lekker chip. Alt i løpet av 12 minutter. – Det er helt sykt det han gjør, kommenterte Leicester-keeper Daniel Iversen.

 • 26. april: Manchester City-Arsenal 4–1

  Slo ut håret og scoret på overtid i toppkampen.

 • 30.april: Fulham-Manchester City 1–2

  Historisk igjen. Det 34. målet tangerte PL-rekorden til Alan Shearer og Andy Cole (34 mål da det var 42 kamper). Hedret agent Mino Railo med hendene mot himmelen i jubelen: «From a Viking to a Viking. Working hard to change the game. Miss you, Mino», skrev Haaland på Instagram.

 • 3. mai: Manchester City-West Ham 3–0

  Et lynhurtig løp på en prefekt stikkball fra Jack Grealish. Lobben med venstre støvel var like utsøkt. Dermed Premier League-mål nummer 35. Rekord. Resten av City hyllet ham med æresvakt etter matchen. – Det kunne ikke ha skjedd en finere fyr, meldte Alan Shearer.

 • 14.mai. Everton-Manchester City 0–3

  Stanget inn sitt 36. mål i Premier League med en dundrende heading. Fikk tøff behandling av Everton-stopper Yerry Mina. Avslørte kloremerker etter kampslutt. – Dette var ikke fysisk. Det gikk heller ikke det på mentale. Det er ting han gjør hele tiden, som er virkelig unødvendig, sa Guardiola.

Erling Braut Haalands andel i Manchester Citys tittel i Premier League er gedigen. Alle hans 36 scoringer har ført til poeng – 19 seire og to uavgjorte. Haaland-målene har bidratt til 59 av ligamesterens 88 poeng. Og ennå er det to seriekamper igjen: Brighton (onsdag) og Brentford (søndag).

Takk for følget!

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
 • Champions League
 • Europaliga
 • UEFA Conference League Qualification
 • Nedrykk