Solskjær antyder at Haaland kunne endt i United: – De hørte ikke på meg

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (50) går langt i å antyde at Erling Braut Haaland (22) kunne blitt Manchester United-spiller på hans vakt.

TO SPISSKANONER: Erling Braut Haaland ble trent av Ole Gunnar Solskjær i Molde i sistnevntes andre periode i klubben. Her jubler de over en 1–0-seier over Rosenborg i 2018.

Solskjær er tilbake i Manchester for første gang etter at han fikk sparken som manager i november 2021.

Fredag kveld møtte han United-supportere på en tilstelning på et hotell i Manchester, der drøye 400 tilskuere hadde løst billett for en time med United-legenden på scenen. VG var til stede på arrangementet.

Solskjær dreide innom sin andre tid som Molde-trener (2015–2018) – der han hadde en viss Erling Braut Haaland som et ungt kjempetalent.

– Jeg hadde denne talentfulle spissen som vi (United) skulle hatt, sier Solskjær, og alle i rommet vet hvem han sikter til.

Noen roper ut navnet Haaland, men Solskjær tar aldri jærbuens navn i sin munn. Det er imidlertid ingen tvil om at det er 22-åringen det er snakk om.

– Jeg ringte dem seks måneder før jeg ble tilbudt United-jobben, og tilbød ham for fire millioner pund, hevder Solskjær.

Det var rundt 40 millioner kroner etter daværende kurs. For å understreke hvor lite penger det fremstår som i dag, gjentar han:

– Fire millioner!

Solskjær trente den nåværende Manchester City-stjernen i Molde fra 2017 til 2018.

– Vi burde hatt ham nå, men de hørte ikke på meg, fortsetter den tidligere Manchester United-manageren.

– Hvor er han nå? blir han spurt fra scenen.

– Ikke spør. Ikke spør, svarer Solskjær – fordi Haaland nå slår rekorder for byrival Manchester City.

Lørdag ser han hjemmekampen mot Wolverhampton – ifølge United.no hans første retur til Old Trafford siden han mistet jobben i samme klubb.

BACK IN TOWN: Ole Gunnar Solskjær på en scene i Manchester fredag kveld.

Haaland ble solgt fra Molde til Salzburg for rundt åtte millioner euro i 2018, ifølge Transfermarkt. Øystein Neerland var administrerende direktør i Molde på den tiden.

– Det var mange klubber som viste interesse. Eksakt hva som ble kommunisert til hvem og hva, kan jeg ikke erindre, skriver Neerland i en SMS til VG om Solskjærs uttalelser.

Manchester United var også ute etter å hente Haaland fra Salzburg da verdensstjernen signerte for Borussia Dortmund ved slutten av 2019. Den gangen var Solskjær manager i United.

Solskjær tok over som midlertidig manager i United etter at José Mourinho ble sparket en uke før julaften i 2018. Etter gode resultater ble nordmannen permanent ansatt ved slutten av mars 2019.

Den første sesongen med Solskjær ved roret endte med 6.-plass i Premier League og exit i kvartfinalen i Champions League mot Barcelona.

I 2019/2020-sesongen ledet han Manchester United til 3.-plass i Premier League. Deretter ble klubben nummer to i serien bak byrival Manchester City og tapende finalist i Europa League i 2021, før Solskjær fikk sparken i november.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk