NFF bekrefter: Norge reiser til Østerrike – Smerud leder laget

OSLO/BUCURESTI (VG) Norges Fotballforbund bekrefter at kampen mot Østerrike kommer til å bli spilt. Det blir nå sendt et «nødlandslag» ledet av U21-trener Leif Gunnar Smerud.

SJEF: Leif Gunnar Smerud stepper inn som vikar for Lars Lagerbäck når han leder «nødlandslaget» mot Østerrike onsdag. Her i forbindelse med en U21-pressekonferanse tidligere i år.

Med unntak av en spiller som har hatt corona, består troppen av spillere i utenlandske klubber, opplyser NFF.

– Til tross for en spesiell inngang gleder jeg meg til å møte spillerne som i en kaotisk situasjon har respondert med stor velvilje for å hjelpe landslaget i en krevende situasjon. Nå handler det om å forberede seg for å gjøre en god prestasjon mot Østerrike, sier fungerende landslagssjef Leif Gunnar Smerud i pressemeldingen.

Fotballforbundets opprinnelige plan var at samtlige reiste direkte til Østerrike fra elleve ulike land, men dette lot seg ikke gjøre.

Kompliserte innreiseregler til Østerrike gjør at de møtes i Norge og reiser i samlet tropp til Wien. Denne ordningen er godkjent av Helsedirektoratet og Helsedepartementet, ifølge Fotballforbundet.

Østerrike annonserte denne helgen at de går inn i full «lockdown» for å begrense spredningen av coronaviruset.

VG har søndag vært i kontakt med en rekke spillere som bekrefter at de har blitt kontaktet av NFF.

Det kommer til å bli holdt en pressekonferanse klokken 11.00 mandag formiddag hvor troppen og øvrige detaljer blir presentert.

– Dette har vært krevende vurderinger, men vi er nå glad for at kampen kan spilles, både sportslig og av hensyn til  våre forpliktelser overfor UEFA og turneringen vi deltar i. Gutta selv og deres klubber har vært meget positive til å stille opp på kort varsel for å få gjennomført denne kampen, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.