Rødt kort etter grisetakling på Messi – Barcelona presser Atletico

(Villarreal – Barcelona 1–2 og Athletic - Atlético Madrid 1–2) Lionel Messi mottok røff behandling, men kan trøste seg med at Barcelona har overtatt styringen i den spanske gullkampen.

– Jeg har aldri sagt at dobbelen er umulig, sier Barcelona-manager Ronald Koeman etter kampen.

Nederlenderen har vært gjensatt for tøff kritikk etter åttendelsfinale-exit i Champions League og varierende resultater i ligaen, men den siste tiden ser det ut til at brikkene har falt på plass. For en snau uke siden vant Barcelona cupen, og med unntak av El Clásico-tapet mot Real Madrid er de ubeseiret i ligaen på de siste 20 kampene (17–2–1). Nå øyner de også ligatittelen.

65 minutter ut i kampen fikk vertenes Manu Trigueros rødt kort etter et håpløs forsøk på å få tak i ballen. Trigueros gikk inn med altfor mye kraft og satte knottene først i leggen til Lionel Messi.

Argentineren lå nede og måtte ha behandling av lagets medisinske personell, men kom seg opp og fullførte kampen.

Les også

Graham Hansens Barcelona sikret viktig bortemål mot PSG

Den endte med 2–1-seier til Barcelona etter to mål av Antoine Griezmann.

Samuel Chukwueze sendte Villarreal i ledelsen etter 27 minutter, men minuttet senere utlignet Griezmann - før franskmannen i 35. minutt scoret det som ble oppgjørets avgjørende mål.

JUBEL: Antoine Griezmann hadde en god dag på jobben for Barcelona.

Med det utnyttet Barcelona poengtapet til erkerivalen Real Madrid lørdag i duellen om ligatittelen i Spania.

Dagen ble enda bedre da tabellfører Atlético Madrid slet i Baskerland og røk på et tap mot Athletic. Hovedstadslaget leder fortsatt tabellen to poeng foran Real Madrid og Barcelona, men Messi & Co. har en kamp til gode – og sitter derfor med de beste kortene når det skal avgjøres den neste måneden.

Barcelona tar imot Atlético Madrid til det som blir en svært viktig kamp lørdag 8. mai.