Strømsgodsets styreleder og daglig leder slutter i klubben

Strømsgodsets styreleder Ivar Strømsjordet trekker seg med umiddelbar virkning. Daglig leder Dag Lindseth Andersen avslutter arbeidsforholdet med klubben 1. juni.

SLUTTER: Daglig leder Dag Lindseth Andersen takker for seg i Strømsgodset 1. juni.

«Både daglig leder og styreleder mener at det er best for alle parter å tre til side for at nye krefter kan komme inn for å løfte Strømsgodset tilbake til der klubben ønsker å være», skriver klubben i en pressemelding.

Styreleder Strømsjordet begrunner sin avgang med uroen som varslersaken mot tidligere trener Henrik Pedersen skapte i og utenfor klubben.

– Både manglende rutiner og den senere oppfølging i varslersaken har møtt kritikk. Mye av kritikken har vært rettet mot meg som styreleder. Som et bidrag til å skape ro rundt klubben, velger jeg å trekke meg som styreleder, sier Strømsjordet i klubbens pressemelding.

– De siste ukene har vært krevende for alle som er glade i Godset. Men dette dreier seg ikke om hvordan jeg har hatt det, men å få Godset i normal drift igjen, sier Strømsjordet til VG.

– I ettertid, hva ville du gjort annerledes?

– I ettertid er det bestandig mange ting man kunne gjort bedre, men jeg vil ikke gå noe inn på det ettersom at varslersaken fortsatt er under behandling, svarer Strømsjordet.

Godset venter at den pågående varslersaken er ferdig behandlet i løpet av neste uke.

– Jeg var ikke klar over at styreleder trakk seg i dag. Men det må vi bare akspetere, sier Dag Lindseth Andersen til VG.

– Hvordan har det vært å ta denne beslutningen?

– Den totalbelastningen vi har hatt over tid har vært stor, men det har egentlig ikke så mye med det å gjøre, svarer Andersen.

Godsets daglige leder peker på at klubben holder på å legge en ny strategiplan for 2021–2025, og mener det er viktig at den daglige lederen har dette tidsperspektivet i jobben. Andersen var usikker på om han hadde det, og innrømmer at støyet den siste tiden har fremskyndet avgjørelsen om å gi seg.

– Jeg er relativt robust, så jeg takler det godt, men det er klart det ikke er noe moro. Men skal du jobbe i fotballen, må du være innstilt på at slik er det, sier Andersen.

Den 9. april tok Pedersen avskjed med klubben etter at det ble levert inn varsel om rasisme mot hovedtreneren. Syv spillere varslet også spillerorganisasjonen NISO anonymt om rasistisk atferd. Han var sterkt uenig i påstandene som ble fremmet.

Strømsgodset meldte først at Henrik Pedersen ville få fortsette i jobben etter en intern utredning den 5. april, men de påfølgende dagene ble behandlingen av varselet kritisert fra flere hold – og etter flere dager med krisemøter snudde klubbens ledelse.

Dagen derpå meddelte Strømsgodset at Jostein Flo slutter som sportssjef.

Elisabeth Lohk, som har vært nestleder i styret, blir fungerende styreleder fremover.

– Det er en ansvarsfull rolle, men som nestleder tar jeg det ansvaret. Vi vil stå i dette til vi har hatt et ekstraordinært årsmøte, sier Lohk til VG.

– Hva tenker du om situasjonen i Strømsgodset, hvor dere er uten fast trener, sportslig leder, daglig leder og styreleder?

– Det er en utfordrende situasjon, men vi må sette i gang prosessene som må til for å få en daglig leder slik at vi får satt fokus på driften i klubben. Deretter må vi fortløpende igangsette prosesser for de andre rollene. Dette vil vi gjøre så fort som mulig, svarer Lohk.

Lohk peker på at det viktigste er å få på plass en ny daglig leder først.

Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund er midlertidige trenere i klbuben.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk