Klopp må bryte «mareritt-rekke» på Old Trafford: – Har veldig mye å tape

Jürgen Klopp og Liverpool kjemper en desperat kamp om Champions League-plass, men for å oppnå det må de trolig klare noe manageren aldri har klart før.

VINNER ALDRI: Jürgen Klopp har ikke hatt mye å smile for på Old Trafford. Her fra lagene møttes i 2019. Da endte det 0–0.

Søndag møtes Manchester United og Liverpool i det som regnes som landets største rivaleri. I 2021 har oppgjøret en ekstra ingrediens: Hvis Manchester United taper blir byrival Manchester City seriemestre. Hvis Liverpool ikke vinner kan de trolig si farvel til plass i neste års Champions League, en turnering de sist vant for kun to år siden.

– Uten å vinne kamper ender vi ikke opp i Europa. Det er helt klart. Vi er nødt til å vinne, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp før oppgjøret.

Les også

Manchester City én seier unna tittelen – kan få Liverpool-hjelp

Men det har han faktisk aldri klart før på Old Trafford. Klopp og Liverpool har møtt Manchester United på bortebane seks ganger siden han tok over klubben høsten 2015. Ingen av dem har endt med seier.

United har vunnet to av kampene, fire ganger har det endt uavgjort. Ole Gunnar Solskjær har vært United-manager i tre av dem: 0–0 og 1–1 i ligaen – 3–2-seier til United i FA-cupen.

– Det er som jeg sier om statistikk: En gang må jo bli den første. Denne kampen er helt åpent. Jeg tipper det blir ganske tett. Liverpool må ofre mye fra start, og de må ha en offensiv inngang. De har veldig mye å tape på å ikke vinne, sier TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

Han mener Liverpool har gått fra å være «verdens beste» i forrige sesong, til å være «underdog» i søndagens oppgjør.

– Det dreier seg først og fremst om skader i midtforsvaret. Det har ført til at de begynte å tape, mistet selvtillit – og usikkerheten sprer seg. Da faller kvaliteten, sier Semb.

Å miste Champions League-plass vil ikke kun være en sportslig nedtur for Liverpool. Det treffer også lommeboken.

– Å spille Champions League er enormt, spesielt økonomisk. Så det er veldig viktig. Hvis vi ikke klarer det, så er det ikke bra, forteller Klopp på pressekonferansen før kampen.

Les også

Gavepakke til Leicester-rivalene: Southampton holdt unna med ti mann

Formann i Liverpools supporterklubb, Pål Christian Møller, deler Sembs oppfatning: Det er absolutt mulig å ende Klopps dårlige rekke på Old Trafford.

– Liverpool er definitivt gode nok. Det er en sånn type kamp vi trenger for å løfte oss. Men United har også vært gode i det siste, så det bli definitivt en tøff kamp, sier Møller til VG.

– Sesongen har vært veldig merkelig på mange måter. Det er en sesong de fleste Liverpool-supportere egentlig ønsker at bare skal bli ferdig.

Til tross for en skuffende sesong har ikke supporterlederen gitt opp drømmen om Champions League-spill.

– Det er litt sånn «være eller ikke være»-kamp. Vinner vi, bør vi også ha en viss mulighet for Champions League-spill neste sesong.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk