Jarstein coronasmittet - ukjent smittevei

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) har testet positivt for coronaviruset, og er ikke med i Hertha Berlins derby mot Union Berlin. Landslagslege Ola Sand sier de ikke vet hvor Jarstein har fått smitten fra.

SMITTET: Rune Almenning Jarstein spilte for Norge mot Montenegro og Aleksandar Scekic tirsdag kveld.

Hertha Berlin meldte søndag kveld at Jarstein har testet positivt på corona. Han er i karantene, og det skal foreløpig ikke være igangsatt flere tiltak.

Det har foreløpig ikke lykkes VG å komme i kontakt med Jarstein, som returnerte til Tyskland onsdag etter landslagssamling.

Landslagslege Ola Sand sier de ikke vet når og hvor Jarstein har fått smitten fra. Den positive testen kom lørdag.

Les også

Sørloth kunne ikke gjøre noe - Bayern mot gull nummer ni på rad

– Rune er i bra form. Han har litt feber, men er ellers positiv og i fin form, sier Ola Sand til VG.

Jarstein måtte ut i pausen mot Tyrkia sist lørdag da han følte seg tom, men var tilbake i målet mot Montenegro tirsdag. Jarstein ble testet med hurtigtest sist lørdag kveld, PCR-test sist søndag, PCR-test tirsdag og PCR-test torsdag. Alle disse var negative.

Sand sier at slik det ser ut nå får ikke Jarsteins påviste smitte noe ytterligere følger for resten av gjengen som reiste med landslaget.

I Norge blir man definert som nærkontakt om man har vært i nærheten av en smittet innen 48 timer før personen med bekreftet smitte fikk de første symptomene. Sand sier ingen fra landslagstroppen har vært nærkontakt med Jarstein i dette tidsrommet.

Jarstein var førstevalg i Hertha Berlin før landslagspausen, men i kveldens lokaloppgjør er det Alexander Schwolow som har fått keeperjobben.

Flere tyrkiske spillere smittet

Det har vært et større smitteutbrudd i den tyrkiske troppen etter de tre VM-kvalifiseringskampene i slutten av mars.

Leicester-midtstopper Caglar Söyüncü er den foreløpig siste blant de tyrkiske spillerne som har testet positivt.

– Flere av Tyrkias spillere har testet positivt, og han er en av dem. Han er fortsatt der, i en boble. Vi jobber med prosessen for å få ham tilbake. Vi snakker med det tyrkiske forbundet, og forhåpentlig får vi ham hit snart, sa Leicester-manager Brendan Rodgers ifølge BBC Leicester da stopperen ikke var med mot Manchester City i går.

Söyüncü headet inn Tyrkias 2–0-mål da de knuste Norge 3–0 for åtte dager siden. Merih Demiral og Kaan Ayhan er to andre tyrkiske spillere som har testet positivt. Demiral ble igjen i Tyrkia da resten av troppen reiste til Spania for å møte Norge.