Fotball

Frustrasjon i Molde-leiren: – Det blir for enkelt

Både Martin Bjørnbak, som gjorde comeback i midtforsvaret, og Ohi Omoijuanfo er enig i at det svikter foran begge mål i Eliteserien for tiden.

Martin Bjørnbak slapp storscorer Vidar Örn Kjartansson i forkant av 0–1. Det ble følgefeil på følgefeil, slår midtstopperen fast.
  • Daniel Nerli Gussiås

Vålerenga – Molde 2–1

INTILITY ARENA: Etter onsdagens kraftanstrengelse på Kypros, bar det rett til Oslo for å møte formlaget Vålerenga for Molde lørdag kveld. Hjemmelaget kom best ut fra startblokkene, før Molde hevet seg og skapte de fleste farlighetene. Både Eirik Ulland Andersen og Fredrik Aursnes var nære å sende Molde foran, men det var hjemmelaget og storscorer Vidar Örn Kjartansson som sørget for kampens første scoring.

Martin Bjørnbak var tilbake i midtforsvaret etter sju uker ute, og var selv sentral i baklengsmålet da han slapp Kjartansson bak ryggen. Selv mener han det var følgefeil i forsvarsrekka.

– Vi ligger ikke riktig, også blir det tatt et raskt frispark. Det blir doblet på kant, mens vi er feilplasserte inne i boksen. Da blir jeg utrygg, og vil forsvare egen målgård. Vi stopperne ligger for spredt, og blir dratt i feil retning. Kjartansson gjør et klinisk løp, og da blir det vanskelig. Det blir for enkelt, sier Martin Bjørnbak til Romsdals Budstikke i intervjusonen.

Han mener småfeil foran eget mål, men også sviktende effektivitet i motsatt ende ødelegger for Molde for tiden.

– Jeg synes vi lå bra i førsteomgang, utenom ved baklengsmålet. Foran mål har vi ikke den samme effektiviteten som tidligere, for vi har mulighetene. Når man spiller en hel omgang med ti mann blir det selvfølgelig vanskelig, mener han.

– Ligger for lavt

Etter en lang andreomgang med en mann mindre, kom omsider det andre målet, signert Aron Dønnum. Da ble det vanskelig for Molde. En gjenganger man så igjennom kampen var forskjellen på kvaliteten i det høye og lave presset til Molde-laget. Det er noe også Bjørnbak merket.

– Vi fant ikke ut av det høye i førsteomgang, og ble derfor ofte liggende for lavt. Vi har lykkes med det før, men vi har ikke nok intensitet til det i dag. Vi ble mer skyvende, og da blir det bølge på bølge. Da er én situasjon nok, sier Bjørnbak. 

Ohi Omoijuanfo fikk tillit på topp i kveld, og skal være signalspilleren der fremme. Også han opplevde det som vanskelig.

– Det er tøft i dag, for vi blir så dype. Noen ganger er det greit. Vi kan føle oss komfortabel med det, men når vi ligger under er det vanskelig å omstille fra det lave til det høye. Jeg føler meg litt alene der oppe. Men jeg må også være flinkere til å holde på ball, samtidig som laget må flytt opp og backe meg oftere. Det blir en 50/50 der, sier Omoijuanfo til Romsdals Budstikke.

Les også

  1. Slik forklarer Moe fem strake bortetap

  2. Vålerenga-angriperne senket gulljagende Molde

Spissen er den første til å erkjenne at det som presteres foran mål om dagen ikke er godt nok. Men han retter også en kritisk pekefinger til det som skjer bakover i banen.

– I dag er vi skuffende. Vi slipper inn to unødvendige mål, synes jeg. Det blir for enkelt. Spesielt det første, men det vet gutta også. I tillegg har vi den med Kitolano, som aldri skal oppstå. At det kommer en lang ball fra keeper som resulterer i at de plutselig er alene med Linde, er ikke godt nok. I tillegg er vi ikke kliniske nok. Vi tar ikke vare på sjansene. Når vi ikke gjør det får Vålerenga målet sitt, sier Molde-spissen.

Klar til onsdag

Til tross for skuffelsen over billige baklengsmål og nok et bortetap, forteller Bjørnbak at kroppen kjentes overraskende bra ut.

– Man er alltid litt nervøs før den første kampen etter så lenge ute, men det gikk overraskende greit. Grunnen til at det ble 45 minutter var med tanke på onsdag. Det var litt væske i kneet i dag morges, men det gikk greit. Vi gjorde det slik som vi gjorde i dag sånn at vi slipper å ta den samme vurderinga på onsdag. Det er kjipt om man må ut etter 20 minutter den første gangen. Jeg er helt klar til onsdag, sier Bjørnbak.

Les mer om

  1. Molde FK