Fotball

Nordlie presentert: – Dette var et dilemma for meg

Tom Nordlie (57) ble presentert som LSK-trener tirsdag. Nå skal han lede laget i to kvalikkamper mot gamleklubben Start.

  • Steffen Stenersen

LILLESTRØM: – Ting skjer fort i fotball. Dette var et dilemma for meg. Jeg hadde kontrakt med Skeid, men jeg måtte terminere kontrakten for å få til dette, og har tatt en risiko. Når moderklubben spør, gjør jeg det av hjerte. Nå skal vi sette kryss over det som har vært, og ha fokus på det vi kan gjøre noe med, sa Nordlie på pressekonferansen der det ble klart at han skal lede Lillestrøm i dobbeltoppgjøret mot Start 7.- og 11. desember.

Til Fædrelandsvennen sier han at det blir spesielt å møte Start.

– Det er ett av de stedene ved siden av Skien og Lillestrøm hvor jeg har tilknytning til stedet og klubben. Men nå er det kamp. Så får jeg håpe at uansett utfall, at jeg er akseptert i begge byer. Men jeg tror ikke de i Kristiansand heier på meg på lørdag, sier Nordlie.

I potten ligger retten til å spille i Eliteserien 2020.

– Vi tror Tom er den som kjenner laget best, og i tillegg kjenner han Start godt. Vi tror han er mannen som har størst sjanse til å holde laget i Eliteserien, sa styreleder Morten Kokkim på pressekonferansen.

Lillestrøm valgte mandag å la trener Jörgen Lennartson gå etter svake resultater.

Les også

Starts keeper etter krangel med Tom Nordlie: - Aldri opplevd å bli snakket til slik av en trener før

LSK må ut i kvalifisering. Det blir med ny hovedtrener.

Mener Start har eliteserielag på papiret

– Som menneske er det leit å ta over etter ham, som er en hedersmann. Det kunne like gjerne vært meg som stod der, sa Nordlie på pressekonferansen.

– Nå skal vi lokke frem arbeidsvilje og ikke angst, sa Nordlie, som mener Start har like mye press som Lillestrøm inn mot de to kampene.

– Det er sånn at jeg har hatt et par møter om Start om å trene dem de siste to årene. Jeg vet mye om laget. Det er mer samhold og flere sørlendinger. De har et eliteserielag på papiret og må tas på alvor, sa Nordlie.

– Hva vet du om Start?

– Byen krever noe der, akkurat som her. Jeg tror ikke de er redd for at jeg skal komme. Jeg er dårlig som gjennombruddsspiss, sa Nordlie og lo.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Lillestrøm SK
  2. Tom Nordlie
  3. Eliteserien