Supporternes desperate beskjed under stjernens praktkamp: – Spark ham ned

Kevin De Bruyne gjorde som han ville mot Arsenal. Anført av belgieren knuste Manchester City London-laget i storkampen.

Kevin De Bruyne og Manchester City storspilte borte mot Arsenal.

Arsenal – Manchester City 0–3

– Vi har akkurat hørt desperate rop om å «sparke ham ned» idet Kevin De Bruyne river Arsenal i stykker igjen. Det summerer akkurat hvor denne kampen står allerede.

Beskrivelsen fra Emirates Stadium tilhører BBCs sjefskribent Phil McNulty. I kanalens liveoppdatering fra kampen beskrev han Arsenal-supporternes vrede.

Manchester Citys Kevin De Bruyne hadde innen kampens første 40 minutter scoret to mål og gitt en målgivende pasning. Superstjernen rakk også å hamre et langskudd i krysstangen og ut.

Nærmest på egen hånd hadde belgieren rundspilt hjemmelaget. Til pause gikk Arsenal-spillerne inn i garderoben til buing fra egne supportere.

I annenomgang kontrollerte bortelaget inn seieren. Dermed endte storkampen 3–0 til Manchester City.

– Vi kommer hit, vinner 3–0 og holder nullen. Det er bra for oss. Andre lag har tapt poeng her, så det er deilig, sier De Bruyne til Sky Sports.

Kevin De Bruyne gratuleres av lagkameratene. Arsenal-spillerne er oppgitte.

Hangeland: – Jeg blir forbanna

Manchester City brukte ikke lang tid på å stilne hjemmefansen. Kun 1:29 sto det på klokken da De Bruyne sendte bortelaget i ledelsen.

Gabriel Jesus ble spilt fri på siden, og han fant lagkameraten innenfor sekstenmeteren. Deretter smalt belgieren inn 1–0 med innsiden av foten.

13 minutter senere serverte Manchester City et mønsterangrep. Fra egen sekstenmeter spilte bortelaget hjemmelaget i senk. Denne gangen var De Bruyne servitør. 28-åringen fant Raheem Sterling, som doblet ledelsen fra kloss hold.

Arsenals midlertidige manager, Fredrik Ljungberg, satt dypt i stolen. Han trodde knapt det han så.

Arsenals fryktelige forsvarsspill fikk Brede Hangeland til å reagere. Han kritiserte flere spillere for å ikke løpe hjemover.

– Jeg blir forbanna av å se sånt. Spring hjem og hjelp lagkameratene i stedet for å vifte med armene, utbrøt han i TV 2-studioet i pausen.

– Det er helt latterlig, la han til.

For å toppe en perfekt omgang la De Bruyne på til 3–0 fem minutter før pause. Denne gangen brukte han venstrefoten utenfor sekstenmeteren og plasserte ballen nydelig nede i hjørnet.

– For en spiller han er. Perfekt teknikk og nok kraft, var dommen fra Hangeland.

Minuttet senere klinte De Bruyne ballen knallhardt i krysstangen og ut, men han kunne likevel glise bredt for 3–0 til pause.

Brede Hangeland reagerte på at Fredrik Ljungberg smilte da han takket Pep Guardiola for kampen.

Kritiserte Ljungberg

Annenomgang ble en transportetappe for bortelaget. Med 3–0 å gå på kontrollerte Manchester City inn kampen.

Det ble en frustrerende kveld for Arsenal. Mesut Özil sparket oppgitt i bakken da han ble byttet ut i andre omgang. Ti minutter før slutt filmet TV-kameraene hjemmesupportere som forlot stadion i frustrasjon.

Etter kampen fyrte Hangeland seg opp igjen. Han likte dårlig at Arsenals midlertidige manager, Fredrik Ljungberg, gliste da han takket Pep Guardiola for kampen.

– At han står og smiler der ... Jeg blir så provosert av det. Du er blitt latterliggjort på hjemmebane, så går du bort og småkoser med han andre manageren. Du står og smiler og småprater, hva er det for noe? smalt det fra den tidligere landslagsspilleren.

Seieren gjør at Manchester City tar innpå Leicester City på annenplass, som avga poeng i helgen. Nå Manchester-klubben fire poeng bak nummer to og 14 poeng bak Liverpool på toppen av tabellen.

Arsenal ligger på 9.-plass, hele 27 poeng bak serielederen etter 17 spilte kamper.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk