Skade sendte Strandberg hjem fra landslaget

RBK-stopperen er fortsatt brennhet for russisk klubb.

SKADET: Stefan Strandberg sliter med kneet. Her mot Vålerenga lørdag.
  • Petter Rasmus

Etter en knallgod vårsesong for Rosenborg, fant Per-Mathias Høgmo plass til Stefan Strandberg i troppen til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan. Nå må stopperen melde pass til de to kampene.

— Jeg sliter litt med et kne, og det ble ganske mye verre under kampen med Vålerenga. Jeg håper ikke at det er noe alvorlig, men du skjønner sikkert at jeg uansett ikke ville gå av banen i den kampen, sier han.

Les også

Rekdal: - Viktig for ligaen at Rosenborg gjør det så bra

Kun timer på samling

Medisinsk koordinator Haakon Schwabe i Rosenborg forklarer at det handler om en belastningsskade.

— Det er en overbelastning som har plaget Stefan litt i vår. Vi har klart å holde brukbar kontroll på den, men det ble verre i går. Han var også ute noen uker tidligere i vår på grunn av denne skaden, sier han.

Strandberg møtte opp på samling i går kveld etter seieren på Ullevaal, men oppholdet ble altså svært kortvarig.

— Jeg ble sendt rett hjem igjen etter en undersøkelse. Selvsagt er det kjedelig, for jeg er i supergod form og hadde veldig lyst til å spille og bidra, sier han.

Les også

Strandberg kan havne i Russland

Hviledager

I stedet for spill med flagget på brystet, blir det nå noen hviledager på Strandberg.

— Nå vil vi se an litt hvordan skaden utvikler seg de nærmeste dagene, men det vil uansett bli noen hviledager for kneet. Det er også litt i tråd med at det er ferie for de som ikke er på landslaget. Vi har hatt en fin kommunikasjon med landslaget. Jeg snakket med dem i går, og hadde en ny prat i morges. Dette er til det beste for Stefan, og det er det som har vært vurderingen, sier Schwabe.

Til tross for skaden er Strandberg fortsatt brennhet på overgangsmarkedet, og kan være på vei til russisk fotball. FC Krasnodar er en av klubbene som sikler etter 25-åringen, og etter det adressa.no forstår, skal ikke interessen ha blitt noe mindre den siste tiden.