Lite misnøye i Branns interne evaluering

Brann er allerede ferdig med sin sportslige evaluering. Klubben sier at ingen røde varsellamper blinker.

Branns avdeling sport – her ved assistenttrener Kenneth Mikkelsen (fra v.), hovedtrener Rune Skarsfjord og sportsadministrator Rolf-Magne Walstad – er alt ferdigevaluert, selv om sesongen ennå ikke er over.

I fjor skapte spillergruppens evaluering store bølger i Brann.

Rundt halve spillergruppen ville kaste trener Rune Skarsfjord, som måtte tåle flengende kritikk. Årets evaluering i «avdeling sport» (spillere, trenere og støtteapparat) ble påbegynt i september og avsluttet i forrige uke.

- Avdeling sport har hatt sin evaluering i forrige uke. Resten av klubben skal evaluere etter sesongen. Markedsavdelingen, arrangement, utvikling — alt dette skal evalueres etter sesongen, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

Han henviser til Rolf-Magne Walstad for konklusjoner fra evalueringen på avdeling sport.

- Forskjellige roller

Konklusjonene er, ifølge sportsadministrator Rolf-Magne Walstad, at det er ingen områder hvor det har kommet massive tilbakemeldinger som krever endring.

- Man har vært samstemmig rundt det meste. Vi har evaluert dypt og bredt og i enhver evaluering med gruppearbeid vil det være slik at folk oppfatter ting forskjellig. Men vi har fått ærlige og gode tilbakemeldinger på hva vi gjør bra og hva vi er fornøyd med og ting vi må forbedre.

- Hva er det dere er enige om å forbedre?

- Det er en del nyanser her. Derfor er det så lite entydig det man peker på. Det er ingenting i det hvor det lyser røde varsellamper mot meg, for å si det slik. Det er ingenting i tilbakemeldingene som sier at noe er fantastisk, heller ingenting hvor det lyser røde lamper.

- Noen vil kanskje hevde at det er litt overraskende etter denne sesongen? Det er ingen som mener dere har levert svakt?

- Jo. Vi var ganske fornøyd med den første tredelen av sesongen. Den andre tredelen var sånn middels minus, mens den siste har vært dårlig. Den er vi misfornøyd med.

- Hva tenker du om misforholdet mellom evalueringen deres og den evalueringen 12.000 tomme seter er et symptom på?

- Vi er ansvarlige for resultatene som er skapt. Supporterne er preget av resultatene og det at vi er i ingenmannsland på tabellen.

- Ja, men sagt på en annen måte: Omgivelsene er ikke fornøyde, dere er tålelig fornøyde. Hva tenker du om det at det er et visst gap her?

- Det er naturlig. Vi har forskjellige roller, vi og supporterne. De er engasjerte og lidenskapelige overfor klubben.

- Er ikke dere også engasjerte og lidenskapelige?

- Jo, selvfølgelig. De som tror at det ikke prøves, må tro om igjen. Men jeg skjønner at det ser annerledes ut for dem som sitter på utsiden. Jeg skjønner at man blir frustrert, skuffet og velger å bli hjemme i stedet for å komme på Stadion. Men vi skal gjøre alt vi kan for å snu dette.

- Ikke så veldig mye

Walstad er den som har mottatt evalueringen. Han har lest den flere ganger, og skal presentere den videre. Etter sesongen skal hele klubben evalueres, men avdeling sport er ferdige med sin tørn. BT har snakket med flere spillere som var forbauset over at dette var årets evaluering. Rolf-Magne Walstad er optimist foran neste år:

- Hva i evalueringen gir deg tro på at dere skal snu det?

- Jeg har ikke lyst til å gå inn i detaljer rundt det. I grove trekk skal vi gjøre det samme, men vi skal gjøre det bedre. Så skal vi få inn noen bedre spillere som kan heve gruppen.

- Har spillerne selv bedt om å få inn bedre spillere?

- Ikke direkte. Men enkeltspillere har det. Vi har en ung tropp som er i utvikling. Neste år blir de ett år eldre. Krydret med en eller to eller til og med tre nye spillere, skal det kunne hjelpe oss. Det tror både vi og spillertroppen på.

- Er det misnøye med treneren?

- Nei. Ikke slik jeg har lest evalueringen. Det vil alltid være noen som er mer misfornøyd enn andre. Det går gjerne på øyeblikkets frustrasjon. Når vi taper etter å ha ledet 3-1 mot Vålerenga eller 2-0 mot Viking, kommer det gjerne frustrasjon i alle retninger.

- En del nyttig feedback

Rune Skarsfjord sier dette om evalueringen:

- Ja, vi har hatt en lengre evaluering i flere sekvenser.

-  En litt annerledes enn den i fjor?

- En enda dypere en, egentlig. Flere inndelinger og flere settinger.

-  Har du fått noe nyttig feedback?

- Ja, ikke så veldig mye, men en del. Både mot trenere og inn mot spillergruppen selv. Vi har tatt hele driten da, vi har fått litt av hvert.

- Kommer du til å gjøre noen endringer?

- Ja, i det lengre løpet kan det være noen småting som blir endret. Det er ting vi må forbedre i klubben og i gruppen. Litt tips til trenerteamet, fordeling av oppgaver mellom oss trenere, som spillerne føler kan gjøres annerledes.

Klubbstyrt

Brann-spillerne påpeker at årets evaluering skiller seg fra fjorårets spesielt på et punkt:

- Denne evalueringen var mer styrt fra klubben, kan man si, sier kaptein Markus Jonsson.

- Hva synes du om det?

- Det er vel egentlig sånn det skal være, at klubben kommer med noe som vi får ta stilling til. I fjor var det mer «ville vesten». Det var ikke så organisert, og konsekvensen av det var at det ble kaos.

- Men når evalueringen gjøres som i år, har dere da mulighet til å være like ærlige som i fjor?

- Ja Det tror jeg.

- Har evalueringen blitt gjort for tidlig i år, synes du?

- Nei, jeg vet ikke. Men vi får kanskje sette oss ned og diskutere saker også etter sesongen.

Også Simen Wangberg sitter i spillerutvalget. Han sier følgende om evalueringen:

- Du kan kanskje si vi burde ventet til sesongen var over, men vi har jo en løpende evaluering også. Så skal vi vel som vanlig ha en etter sesongen. Da får vi sikkert frem litt meninger og tanker rundt mye forskjellig. Det er alltid sunt, sier han.

Wangberg er komfortabel med måten årets evaluering ble gjennomført på.

- Det ble veldig mye styr i fjor. Egentlig synes jeg måten det ble gjort på i år er grei.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk