Fotball

Ola By Rise advarer mot gruppeoutsiderne

Utelukk ikke Island, Albania eller Slovenia. Det er Ola By Rises beskjed før høstens innspurt i VM-kvalifiseringen.

Ola By Rise advarer mot outsiderne.
  • NTB

— Sveits likte ikke å møte Island (4-4, fredag). Island har en blanding av power og finesse som er vanskelig å spille mot, sier Egil Olsens assistent til NTB.

Island hentet opp 1-4 til 4-4 i Bern fredag. Det er med å gjøre gruppen vidåpen. Samtidig slo Slovenia til med 1-0 mot Albania.

— Det er ikke stor forskjell på lagene. Albania har nesten fremstått som det vanskeligste laget å møte for oss. Og se på Slovenia. Det laget er totalt nytt med ny trener. Da vi møtte dem, var de skjøre og ustrukturert. De er styrket og vil plukke mange poeng i sluttfasen, sier By Rise.

Før de tre siste kampene på veien til Brasil-VM leder Sveits gruppe 5 med 15 poeng. Deretter følger Norge med 11, Albania og Island 10 og Slovenia med 9. ## Ingen 4-4-reprise

Første oppgave for Norge er Sveits (h) tirsdag. Deretter venter Slovenia (b) og Island (h) i oktober.

— Jeg ser ikke for meg en 4-4-kamp tirsdag, men en kamp fylt med glød og intensitet. Det blir viktig å ha to tanker i hodet samtidig. Mot Sveits må du forsvare deg ordentlig, men gjør vi det like bra som i Bern, gir det også muligheter offensivt. Jeg tror det blir veldig jevnt og viktig å score det første målet, sier den tidligere Rosenborg-treneren.

Slik spilles resten av kampene i Norges gruppe i VM-kvalifiseringen:

  • Spilles tirsdag: Norge - Sveits, Kypros - Slovenia, Island - Albania.
  • Spilles fredag 11/10: Slovenia - Norge, Albania - Sveits, Island - Kypros.
  • Spilles tirsdag 15/10: Norge - Island, Sveits - Slovenia, Kypros - Albania.

(©NTB)

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball