Fotball

Helsvart for Gamst

<p>Med tapet for Tottenham ser det mer dystert ut for Blackburn enn noensinne i kampen om å overleve i Premier League.</p>

Tottenham Hotspur's Sandro, center, competes with Blackburn Rovers' Morten Gamst Pedersen, right, and David Hoilett during their English Premier League soccer match at White Hart Lane, London, Sunday, April 29, 2012. (AP Photo/Sang Tan)
  • Martin K. Andersen

TOTTENHAM — BLACKBURN 2-0:

Hele sesongen har vært en kamp om å få nok poeng til å unngå nedrykk for Morten Gamst Pedersens lag. Søndag kom ligasesongens 21. tap.

Overmakten denne gangen var et Tottenham, som tross formsvikt de siste månedene, dominerte oppgjøret fra start til mål.

Blackburn kom ikke til et eneste skudd på mål i løpet av 90 minutter og så tafatte og uinteressarte ut gjennom hele kampen. Opp til trygg plass er det tre poeng.

Hjemmelaget herjet

Blackburn møter formlaget Wigan (H) i sin nest siste kamp. Wigan kan fortsatt også rykke ned, og blir vanskelige å ha med å gjøre.

I serieavslutningen venter bortetur til et annet formlag, Chelsea.

Allerede helt i åpningen på White Hart Lane kom den første sjansen til et hjemmelag som jakter mesterligaplass. Et Modric-innlegg ble nesten satt i eget mål av Scott Dann, før Aaron Lennon sendte ballen i nettveggen.

I det åttende minuttet dundret Sandro ballen i tverrliggeren - igjen hadde Blackburn marginene på sin side.

Spurs forbi Newcastle

Tottenham fortsatte å legge press på Blackburn og like før halvspilt omgang kom scoringen:

Et innlegg fra høyre ble headet i tverrliggeren av Gareth Bale. På returen var Rafael van der Vaart på plass og satte inn 1-0.

I det 75. minuttet var det Kyle Walker som skulle vise seg frem. Høyrebacken skrudde på vidunderlig vis inn 2-0 på et frispark fra 25 meter.

— Så snart den forlot foten tenkte jeg at den hadde en sjanse til å gå inn, sa Walker til Sky Sports.

Unggutten ble sist helg kåret til årets unge spiller av sine kolleger.

- Utrolig. Et fantastisk år for meg, sier Walker, som også har blitt far, fått landskamp og kjemper om topp fire-plass med Spurs.

Tottenham drar til Bolton allerede tirsdag for å spille hengekamp, før de avslutter mot Aston Villa (B) og Fulham (H).

Spurs gjenvant med seieren fjerdeplassen på tabellen fra Newcastle - på målforskjellen. Men om Chelsea vinner mesterliga-finalen mot Bayern München, så må de rappe tredjeplassen fra Arsenal for å få plass i Mesterligaen.

Det blir vanskelig, tross hengekampen. For opp til Arsenal er det fire poeng.

Les mer om

  1. Engelsk fotball