Fotball

Drillos kone skjeller ut NFF i brev

Beskylder Fotballforbundet for uærlighet i forbindelsen med at mannen mistet jobben som landslagssjef.

Drillos kone Sigrun Vedelden går torsdag ut med sin misnøye med NFF.
  • Roar Lyngøy

I et brev til VG går Drillos kone Sigrun Vedelden til angrep mot det hun mener er uærlig oppførsel fra ledelsen i Norges Fotballforbund.

Hun mener at den øverste ledelsen i NFF har behandlet ektemannen dårlig. Egil Olsen måtte gå av foran de to siste VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Island, og ble erstattet av Per-Mathias Høgmo.

«Toppfotballsjefen (Nils Johan Semb) hadde IKKE blitt informert om at Egil skulle sparkes. Derimot hadde han fått beskjed fra den administrative ledelsen i NFF om at Egil ville trekke seg!» , skriver Vedelden i brevet til VG.

«Generalsekretæren (Kjetil Siem) antydet til og med overfor Egil at han på pressekonferansen selv skulle meddele at det var hans egen idé å gå av som landslagstrener umiddelbart. Begge disse utspill fra øverste administrative ledelse i NFF strider mot EN av grunnverdiene i norsk idrett: ÆRLIGHET», skriver hun videre.

Kontorsamtale

Det hele startet med et intervju som Drillo ga til Dagsavisen, der han fortalte at kona reagerte med mer sinne enn ham selv, og at kona hadde tatt en prat med fotballpresident Yngve Hallén. På TV 2 sa en smilende Hallén at de to hadde en veldig kort samtale på hans kontor.

— Hun er egenrådig og dette er hennes greie. Hun ble provosert av et innslag på TV, og da hun omsider hadde skrevet brevet, fikk jeg vite om det, sier Drillo selv til VG.

Han kunne tenkt seg en annen avskjed.

– Jeg føler jeg burde fått vært med på resten av kampene som er igjen denne sesongen. Jeg har aldri vært på minussiden (flere seirer enn tap i løpet av et kalenderår), og hadde gode muligheter til å klare det også denne sesongen (3-2-4 etter tapet for Sveits) med tanke på kampene som er igjen. Den muligheten skulle jeg gjerne fått, sier Drillo, som legger til at det var umulig å fortsette uten tillit.

– Upassende

Generalsekretær Kjetil Siem avviser Vedeldens påstand om at han oppfordret Drillo til å si at det var hans egen idé å trekke seg.

– Jeg sa det motsatte. Egil hadde aldri gått av om han ikke var enig i det. Det ble iallfall gjentatt to ganger, sier Siem til VG.

– Jeg synes det er direkte upassende å komme med dette på denne måten nå. Når hun er gift med en landslagssjef som har vært med i så mange år, og vi er på vei til en kamp som Drillo fortsatt er en stor del av, så skjønner jeg ikke motivasjonen for å komme med dette nå. Særlig å uttale seg om et møte hun ikke har vært med på, sier generalsekretæren.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball