Britiske medier: Van Gaal er ferdig som Manchester United-manager

Louis van Gaal får ikke fullføre kontrakten.

FERDIG: Louis van Gaal er ferdig som Manchester United-manager.
  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen

Lørdag kveld satt Louis van Gaal i presserommet på Wembley med FA Cup-trofeet plassert rett fremfor seg. Pressekonferansen etter finaleseieren over Crystal Palace ble imidlertid ingen jubelseanse. For omtrent samtidig økte rapportene om at han var ferdig i klubben i styrke.

Mandag melder en rekke britiske medier, blant andre BBC og Sky Sports, at van Gaal har fått sparken. 64-åringen må dermed gi seg ett år før kontraktens utløp.

Ifølge engelske medier er det nå bare et tidsspørsmål før Manchester United bekrefter at José Mourinho tar over.

Giggs' fremtid usikker

Louis van Gaal ankom Uniteds treningsanlegg kl 9.45 mandag. Der fikk han og resten av trenerapparatet fikk beskjed om fremtiden deres. En times tid senere møtte også advokat Paul Gilroy opp. Gilroy er samme mann som forhandlet på David Moyes' vegne da skotten fikk sparken fra United i 2014. Assistenttrener Albert Stuivenberg og keepertrener Frans Hoek er også ferdig i klubben.

— Resultatmessig har det vært skuffende. Hvis jeg skal trekke frem noe positivt, er det satsingen på unggutter. Men totalt sett har han levert under forventning. Han har ikke levd opp til de verdiene klubben er kjent for og han har kke nådd minimumsmålene de årene han har vært der. Det er helt greit at han må gå nå, sier Bård Skaar Viken, lederen av Uniteds norske supporterklubb.

Det er usikkert om Ryan Giggs, som har vært van Gaals assistent, fortsatt vil ha en trenerrolle under Mourinho.

— Jeg vil tro at Giggs forsvinner med mindre han får fortsette som assistent. Jeg kan ikke se for meg at han vil gå inn i en annen rolle. Men han er en kontinuitetsbærer og jeg håper han blir værende, sier Bård Skaar Viken.

Van Gaal har ledet Manchester United i to sesonger. Den første sesongen ledet han klubben tilbake til Champions League med en 4. plass. Den foregående sesongen ble imidlertid et steg tilbake: Champions League-exit etter gruppespillet og 5. plass i ligaen. Triumf i FA Cupen var ikke nok til å redde van Gaals jobb.

Store deler av spillerstallen skal ha fått et svært anstrengt forhold til van Gaal. Les mer om det her.