Amerikanske medier: - FBI etterforsker Sepp Blatter

Sepp Blatter er ferdig som FIFA-president, men han skal nå være på FBIs radar.

FBI bærer esker med bevismateriale ut fra Concacafs lokaler i Miami forrige uke. Nå hevder ABC News og New York Times at også Sepp Blatter er under etterforskning.

Mange jubler etter at det tirsdag kveld ble kjent at Sepp Blatter går av som FIFA-president. Blatter sa tirsdag at det blir en ekstraordinær kongress der hans etterfølger velges blant de 209 medlemslandene. Det skjer i perioden mellom desember og mars.

TREKKER SEG: FIFA-president Sepp Blatter gir seg.

Den overraskende nyheten kom bare dager etter at Blatter ble gjenvalgt. Derfor spør mange seg hva det er som gjør at 79-åringen nå har forandret mening.Amerikanske ABC News melder tirsdag kveld at Blatter er under etterforskning av FBI og amerikanske påtalemyndigheter.

Ifølge NTB skal også Reuters og New York Times i løpet av natt til onsdag ha fått bekreftet fra anonyme kilder at han er under etterforskning av FBI.

FBI har foreløpig ikke vært villig til å kommentere opplysningene.

FBI ønsker ikke å kommentere opplysningene som ABC sitter med. FBI er en føderal etat for etterforskning av kriminalitet, underlagt det amerikanske justisdepartementet.

Arbeider seg oppover

Også New York Times melder om det samme. De henviser til myndighetskilder som ønsker å være anonyme av hensyn til den pågående etterforskningen, og at målet er å "arbeide seg oppover i FIFA-systemet".

Det internasjonale fotballforbundet har vært i hardt vær de siste dagene. Flere FIFA-medlemmer er siktet for grov korrupsjon. Det er også mistanke om betaling under bordet ved tildelingen av VM-sluttspillene i 2018 (Russland) og 2022 (Qatar).

Både FBI og sveitsisk politi var innblandet under FIFA-kongressen forrige uke. Da ble flere FIFA-representanter anholdt.

Blatter ville ikke svare på spørsmål tirsdag og forlot salen etter sin redegjørelse.